2019/07/25

Szerintem

Spórolni is kellene

Természetes, hogy sok elemző fantáziáját mozgatja meg az a kérdés, hogy a családvédelmi akcióterv keretében kiáramló támogatásokból mekkora összeg folyhat vissza ...

Számláló

Fesztiválszezon - már javában tombol a fiatalság

A fesztiválidény közepén összeszedtük néhány nagy nemzetközi esemény főbb ismérveit, illetve a hazai fesztiválvilág érdekes adatait. A témával a lapban részletes cikkben foglalkozunk.

Címlap

Zene, tánc, színház - fesztiválország

Ha nyár, akkor fesztivál. Igaz, ma már minden évszakra jut számtalan ilyen esemény. Vajon a mennyiség nem megy a minőség rovására?

Való Világ

Parlamenti menü őszre

Elkészültek a kormány tervei a következő ülésszakra. Úgy tudjuk, bizonyosan napirendre kerül a bürokráciacsökkentés folytatása és a szakképzési reform.

Való Világ

A többletes büdzsé a távlati cél

A napokban elfogadott 2020-as központi költségvetés egyszázalékos hiánnyal számol, ugyanakkor a kormányfő már nem elégszik meg a deficittel vagy a nullás költségvetéssel. A jelek szerint a többletes büdzsé az új távlati cél.

Való Világ

Százmilliárdos többlet

A jövő évi büdzsé egyik nagy nyertese a honvédelem. A következő időszakban jelentős fejlesztések valósulhatnak meg.

Való Világ

Tizenkétmilliárdos bővülés az agrárbüdzsében

A jövő évben 218,1 milliárd forintos költségvetéssel kalkulálhat az Agrárminisztérium, az idei büdzsében 206,2 milliárddal számolhattak.

Való Világ

Ankara kitart az orosz rakéták mellett

A kis-ázsiai ország államfője az USA hatalmas nyomása ellenére kitart az orosz rakétavédelmi rendszer megvásárlása mellett.

Mátrix

Kettős kamatrendszert alakított ki az MNB

A vámháború nagyon rosszkor jött Európának, mert megakaszthatja az öreg kontinens magához térését.

Mátrix

Balra tolódik a demokraták gazdaságpolitikája

Ahogy szűkül a demokrata elnökjelöltek köre, úgy alakul ki, hogy mennyire hajlandók balra tolódni a gazdaságpolitikájukban.

Mátrix

Modellváltás a gazdaságpolitikában

Az ázsiai ország kormánya centralizációval és adókönnyítésekkel reagál az USA-val vívott vámháború gazdasági hatásaira.

Mátrix

Nem lesz magyar képviselő Kijevben

Parlamenti képviselet nélkül marad a kárpátaljai magyarság. Az elektronikus jegyzőkönyvek összesítése az Ukrajnában már megszokott tempóban...

Mátrix

Külföldiek Lengyelországban

Az országban tartózkodási engedéllyel élő külföldiek száma az év közepére meghaladta a 400 ezret, és több mint a felük ukrán állampolgár.

Mátrix

Itt a gáz, hol a gáz

Megrekedni látszanak a román kormány és az ExxonMobil között folytatott tárgyalások a fekete-tengeri földgáz kitermeléséről.

Mátrix

Érettségi válsághelyzet Székelyföldön

Az utóbbi évek leglehangolóbb érettségi eredményét produkálták a romániai magyar diákok, főként a székelyföldiek.

Mátrix

Harckészültség után bizonytalanság

Csak első ránézésre tűnhet közelinek a koszovói kérdés rendezése azt követően, hogy megint beidézték a háborús bűnöket vizsgáló bíróságra a prištinai kormányfőt.

Skynet

Jön az orosz önvezető autó

A minap jelentette be a Jandeksz (Yandex) nevű orosz keresőcég, hogy száz autóból álló önvezetőflottát küld rövidesen még Moszkva útjaira is. A projekthez a Hyundai vállalattal fogtak össze.

Pénz beszél

Új közvetett tulajdonos szállt be a Tigázba

A svájci központú MET-csoport tőkeemelésről szóló részvényjegyzési megállapodást írt alá az Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. közvetlen kezelésében álló Status Energy Magántőkealappal. Így a Status Energy 49,57 százalékos közvetett tulajdont szerzett az egyébként a MET-csoporthoz tartozó Tigáz Zrt.-ben.

Pénz beszél

Beindul a nyaralóhajózási program

Régi piaci űrt tölt be a nyaralóhajózási program révén a Mahart: a Tisza-tavon, a Felső-Tiszán és a Bodrogon lehet majd bérelni a vízi járműveket.

Pénz beszél

Itthon is erősítenek a diszkontpiacon

Magyarország azon részein, ahol saját gyártású üzemanyagokat rentábilisan tud értékesíteni, diszkont-töltőállomásokkal jelenne meg az OMV – írta a Világgazdaság.

Pénz beszél

Elindult az 5G-ütközet

Hatalmas, átváltva bő 900 milliárd forintos olasz beruházást jelentett be a Huawei. Aki tud a sorok közt olvasni, annak világos, hogy az Amerikában fenyegetett kínai mamutcég Európában épít ki hídfőállásokat, ...

Pénz beszél

Dinnye mindörökké

Erőteljesen ugrál a dinnye kiskereskedelmi ellenértéke a boltokban. A későn jött szezonkezdet ellenére magas volt a gyümölcs belépő ára, majd az első héten tapasztalt hideg miatt gyors árzuhanás mutatkozott.

Pénz beszél

Nőttek a beruházások a mezőgazdaságban

A mezőgazdaság hozzáadott értéke 5,3 százalékkal bővült tavaly, ezzel az ágazat a GDP 4,9 százalékos növekedéséhez 0,2 százalékponttal járult hozzá.

Pénz beszél

Vezető szerepben

Jelentős növekedési potenciált lát az egészségbiztosítási piacon az Union Biztosító igazgatósági tagja. Véleménye szerint hosszabb távon sokkal jobban össze lehet hangolni a magánegészségügyi ellátást az államival, így jóval hatékonyabb lehet a rendszer.

Pénz beszél

„A partnerségekben hiszek”

Magyarország düsseldorfi főkonzuljával a hazánk és a nyugatnémet régió közötti együttműködés lehetőségeiről, valamint a képviselet megnyitása óta elért eredményekről beszélgettünk.

Pénz beszél

Guinness könyvben az amerikai tőzsdék?

Miközben a Fed bejelentései tovább segítették felfelé az amerikai tőzsdéket, hiszen több évtizedes rekordok dőltek meg, addig a Goldman Sachs elemzője szerint lassan itt lehet az emelkedés vége.

Pénz beszél

Mindent visz a régiós bankszektor

Tíz éve nem fordult elő, hogy a kelet-közép-európai régió összes bankszektora nyereséges lett volna, 2018-ban viszont ez összejött – állapította meg elemzésében a Raiffeisen Research, miszerint a magyar hitelintézeti szektorban bekövetkezett a  fordulat. 

Cappuccino

Pusztai Linda

Súlyos balesetek, halálos betegségek, lét és nemlét határára sodródott gyerekek, tömegkatasztrófák – mind olyan szituáció, amelynek a közeléből az átlagember hanyatt-homlok menekülne.

Társadalom

Rihmerék és a depresszió

Világszerte jegyzik a bipoláris depresszió és az öngyilkosság elleni küzdelem szaktekintélyének a nevét.

Társadalom

A Balaton egész évben várja az odalátogatókat

Ha Magyarországon Tokaj után van még olyan összetett régió, amely páratlan szépségével, látványaival le tud nyűgözni, az bizony a Balaton.

Sport

Visszatér gyökereihez a Maccabi Európa Játékok

Július 29-től augusztus 7-ig tart a Maccabi Európa Játékok, amely nagyon hosszú idő után tér vissza a régióba.

Kultúra

Mindennapi szellemi betevő - 2019. július 25-31.

Hogy kinek milyen kulturális programot ajánlunk, az bizony meglehetősen szubjektív. Egyfelől a saját ízlésünket tükrözi, másrészt azt, miként vélekedünk a másik műveltségéről, érdeklődési köréről.

Kultúra

Komoly céljuk, hogy vigyék valamire külföldön

„Leplezem magam, a sötétben maradok, ahol nem talál meg senki. (…) Petrčanében születtem, és itt fogok meghalni”

Szerintem

Látszólag

Kitört a vakáció a tévékben, friss műsorok helyett ismétlésekkel töltik fel az adásidőt a szerkesztők. A Hír TV-ben is, ám a nyári leállás előtt volt szerencsém elcsípni egy Huth Gergely vezette Sajtóklubot.

Korábbi lapszámok