Gulyás: szigorúbb intézkedések jöhetnek

Hírek figyelo.hu

„Bár hazánkban továbbra is kedvező a járványhelyzet, alacsony az új koronavírusos fertőzések száma, addig a Európában, és különösen a környező országokban egyre többen betegednek meg Covid-19-ben, Horvátországban például több mint tízszeresére nőtt az aktív fertőzöttek száma június 22-e óta” – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón, amelyről a VG.hu is beszámolt.

A miniszter szerint

nem kizárt, hogy az eddigi megelőző intézkedéseknél szigorúbbakat hoz a kormány, hogy ne forduljon meg a kedvező tendencia,

ha a ma is ülésező operatív törzs erre tesz javaslatot – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. A miniszter közölte, hogy az újabb magyarországi fertőzöttek is jellemzően külföldön fertőződtek meg, vagy külföldről érkező kontaktok révén.

A határok nyitva vannak, lehet külföldre menni, de itthon biztonságosabb

– jelentette ki. Hozzátette: ahol Magyarországon kisebb fertőzésgóc alakult ki, oda minden esetben külföldről hozták be a vírust. Hangsúlyozta: cél, hogy a hazai kedvező folyamatok ne forduljanak meg.

(Borítókép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. június 18-án. (MTI/Kovács Tamás)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink