Milliárdokkal robbanna be a szállodaiparba a Hell-Energy

Hírek MTI

A tatai Öreg-tó déli partján építene ötcsillagos, 120 szobás szállodát

24 milliárd forintos beruházással a Hell Energy csoport tagja, az Avalon Center Kft.

– jelentette be a Hell kommunikációs igazgatója keddi sajtótájékoztatóján Tatán.

Pantl Péter elmondta, az épület kialakításánál a legmesszebbmenőkig törekedtek a létesítmény tájba illesztésére, a meglévő zöld környezet megóvására. A négyszintesre tervezett szállót Csikós Mihály tervei alapján valósítanák meg, az építkezés megkezdésétől számítva egy év alatt.

A beruházáshoz kapcsolódva az Avalon vállalta, hogy felújítja az önkormányzati területen lévő játszóteret és az erdei tornapályát,

valamint kommunális helyiségekkel szereli fel a közelben lévő szabadstrandot.

A szálloda nyilvános éttermét a műemlékként nyilvántartott, egykori lóistállóból alakítják ki, a parkolást mélygarázzsal oldják meg.

A kommunikációs igazgató hozzátette, a beruházást ellenzők állításával szemben az Öreg-tó partja a hotel átadása után is körbejárható marad és a szálloda legmagasabb pontja 19 méter alatt marad, ezért semmilyen nézőpontból nem takarja ki az Eötvös Gimnázium történelmi épületét.

A beruházás a tervek szerint 100 új munkahelyet teremt és évente 100 millió forint adóbevételhez juttatja az önkormányzatot.

Barlangfürdő Miskolctapolcán (Fotó: avalonresort.hu)

Az Avalon első vendéglátó komplexuma Miskolctapolcán épült meg 9,5 milliárd forintos beruházással, itt 170 embert foglalkoztatnak,

a létesítmény kihasználtsága 80 százalékhoz közeli

– mondta el a kommunikációs igazgató.

Michl József polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, Tata a beruházás engedélyezéséhez szigorú környezetvédelmi és műemléki feltételeket támaszt. A képviselőtestületnek a hatástanulmányok megszületése és lakossági fórum után kell dönteni a szabályozási terv módosításáról, mely lehetővé teszi a szálloda megépítését.

A Hell Energy csoport energia- és üdítőitalokat gyártó vállalat, a világ ötven országában van jelen, ebből tíz helyen piacvezető.

A társaság 1200 embert foglalkoztat, 2018-as árbevétele 51,4 milliárd forint volt.

(Borítókép: A tatai Öreg-tó naplementekor, 2018. augusztus 28-án. A háttérben a vár. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink