Újabb két beteg hunyt el a koronavírus-fertőzés miatt

Hírek Figyelo.hu

Már hárman haltak meg koronavírus-fertőzésben Magyarországon. Két idős magyar beteg hunyt el koronavírus-fertőzés miatt,

egy 79 éves és egy 68 éves magyar férfi

– áll a tájékoztató oldalán.

Reggel még a tájékoztató oldalon azt írták, hogy újabb magyar állampolgároknál és egy iráninál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést , ezzel 85-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.

Dr. Király Balázs gyermekorvos (Fotó: Dr. Király Balázs gyermekorvos oldala, Facebook)

Az első koronavírusos kiskorút tegnap vizsgálták ki

Diagnosztizálták az első koronavírusos gyereket Budapesten, a XV. kerületben csütörtökön. Király Balázs gyerekorvos, az újpalotai Zsókavár utcai rendelő orvosa osztotta meg az információt, miszerint diagnosztizálta az első koronavírusos gyereket.

A tömeges megbetegedések időszaka hamarosan eljön

Még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, a tömeges megbetegedésekbe még nem léptünk át, de az is fog következni – mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban péntek reggel.

A kormányfő azt mondta, hogy a legnagyobb bizonytalanságot most az okozza, hogy az emberek nem tudják, mire számíthatnak, ha megbetegszenek, de ha lesz erről konkrétabb információ, akkor a félelem kisebb lesz- áll a Világgazdaság oldalán. A járvány terjedése lassul.

Az igazi probléma akkor állhat elő – mint Olaszországban – ha gyorsabban fut fel a megbetegedések száma. Ez ellen a terjedés lassítása mellett az ellátáshoz szükséges kapacitások megnövelésével is védekezni kell

– tette hozzá.

A kormányfő szerint a legfontosabb, hogy minél kevesebben essenek ki a munkából és akik mégis kiesnek, minél előbb visszatérhessenek a munkába. Igyekeznek a vállalatokat abba a helyzetbe hozni, hogy ne kelljen elbocsátaniuk az embereket, a munkalehetőségek ne vesszenek el.

.

Borítókép: Védőfelszerelést viselő nővérek egy kórtermet készítenek elő a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink