A Ryanair elnézést kért az utasoktól

Hírek MTI / Figyelő

A Ryanair légitársaság elnézést kér az érintett utasoktól amiatt, hogy a Budapestről a Kanári-szigetekre tartó járata kedden üzemanyag-feltöltési okokból hat órán át vesztegelt a Liszt Ferenc-repülőtéren. A VG.hu információi szerint

a gép túl volt terhelve, mivel túltankolták a repülőt, így biztonságtechnikai okokból nem engedélyezték a felszállást.

A légitársaság az MTI megkeresésére később ezt megerősítette, továbbá hozzátette, hogy a repülő kitérőt tett Madridban, ahonnan további üzemanyagot vett fel, mielőtt folytatta volna útját a Kanári-szigetekre. A Ryanair elnézést kér minden utastól ezért a késedelemért – írták.

A Gran Canaria szigetére induló járatnak kedden reggel 6.30-kor kellett volna felszállnia a Liszt Ferenc repülőtérről, azonban túlsúlyra hivatkozva nem indították el. Sajtóinformációk szerint

a gép a repülőtéren vesztegelt, itt próbáltak üzemanyagot elégetni, hogy a túlsúlytól megszabaduljanak.

Az utasokat nem engedték leszállni, és információt sem adtak nekik, a felháborodott utasok lecsillapítására rendőröket is hívott a személyzet.

A járat végül csaknem 6 órai késedelem után elindult úti céljára.

A Miniszterelnökség délután bejelentette, hogy a kormányhivatal haladéktalanul kivizsgálja a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren órákon át veszteglő légi járat ügyét.

A fogyasztóvédelmi vizsgálat során a kormányhivatal feladata megállapítani, hogy a Ryanair eleget tett-e az utasokkal szembeni kötelezettségeinek – írták, hozzátéve, hogy minden esetben szigorúan fellépnek az utasok jogainak védelme érdekében.

Szakértő: helyesen járt el a Budapesten túlsúlyt jelentő fapados járat pilótája

A pilóta jól döntött

A lehetőségekhez mérten helyesen járt el a Ryanair fapados légitársaság pilótája azzal, hogy a túlsúly csökkentése érdekében az üzemanyag elfüstölése mellett döntött kedden – mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró szerdán az M1 csatornán.

A pilótának az üzemanyag elfüstölésén kívül két lehetősége volt: a csomagok egy részét kipakoltatja vagy leszállít valakit az utasok közül

– közölte.

A turisztikai szakújságíró szerint nem a pilóta döntésével, hanem az utasok tájékoztatásának hiányával volt a probléma. A Kanári-szigetekre induló járat utasai kedden hat órán keresztül várakoztak a gépen, Budapesten.

.

Borítókép: Utasok várakoznak a Ryanair ír diszkont légitársaság pultja előtt. (MTI/EPA/Fernando Villar)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink