A Hableány tragédiája

Hírek
Legalább heten meghaltak, amikor 29-én éjszaka egy nagyméretű luxushajó és egy turistahajó összeütközött a Dunán a Parlament közelében, majd az egyik, a Hableány felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén.


Korábbi felvétel a Hableány rendezvényhajóról (
MTI)

A szerdán történt tragédiában legalább heten életüket vesztették, több embert is eltűntként tartanak számon. Az áldozatok dél-koreai turisták.

A nagyméretű luxushajó elsodorta, maga alá gyűrte a Hableány elnevezésű turistahajót, amely gyorsan elsüllyedt. A hajó roncsát a Margit híd pilléréhez közel, a Duna mélyén találták meg.


Az ütközés előtti pillanat látható a Dunán Budapestnél május 29-én éjjel történt hajóbalesetről bemutatott felvételen a Rendőrségi Igazgatási Központban, a főváros XIII. kerületében a Teve utcában 2019. május 30-án. (MTI/Bruzák Noémi)Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán 2019. május 30-án. (MTI/Lakatos Péter)

Egy rutinszerű hajós városnézés közben történt a baleset, melynek következtében elsüllyedt a Hableány.

A hajó roncsainak többfázisú kiemelése már megkezdődött.


Tűzoltók és rendőrök figyelik a Dunát a Lágymányosi hídról a Parlament közelében ütközés miatt felborult és elsüllyedt Hableány rendezvényhajó utasai után kutatva 2019. május 29-én. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Mun Dzse In dél-koreai államfő válságtanácskozást tart a dunai hajóbalesettel kapcsolatban a szöuli elnöki hivatalban 2019. május 30-án. (MTI/AP/Dél-koreai elnöki hivatal)

A dél-koreai elnök, Mun Dzse In utasította kormányát, hogy a magyar hatóságokkal együttműködve tegyen meg minden lehetséges intézkedést azoknak a dél-koreai turistáknak a megsegítésére, akik hajóbalesetet szenvedtek Budapesten.


Dél-koreai mentőalakulat tagjai indulnak Budapestre az Incshoni repülőtérről 2019. május 30-án. (MTI/AP/Ahn Jung Dzsun)

Egy megemlékező virágot dob a Margit hídról a Dunába. A háttérben szonárral vizsgálódik egy hajó a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajónál a Dunán, a Margit híd közelében 2019. május 30-án. (MTI/Mohai Balázs)

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink