A Jobbik pártlapja nyilvánosságra hozta a párt EP-listáját

Hírek
Az első és a harmadik helyre is az antiszemita és rasszista megszólalásaikról elhíresült politikusok kerültek a Jobbik EP-listáján.

Az Alfahír, a balliberális oldallal összebújó Jobbik szócsöve honlapján tette közzé értesüléseit, mely szerint a párt EP-listáját a világ hetedik legantiszemitább embere, Gyöngyösi Márton vezeti, aki korábban a holokausztot tette gúny tárgyává.

Második helyen a Jobbik jelenlegi európai parlamenti képviselője, Balczó Zoltán szerepel, míg Jakab Péter a harmadik helyet kapta meg a listán.

Jakab Péter volt az, aki a cigányokat véglényeknek nevezte, Pörzse Sándor zsidós viccein pedig jókat nevetett. A jobbikos politikus többször is fenyegető hangnemben beszélt a cigányságról.

Negyedik helyen Bana Tibor áll, ötödiken pedig Z. Kárpát Dániel, aki a nyugdíjasokról beszélt minősíthetetlen hangnemben. A Jobbik alelnöke farhát-kommandónak nevezte a párt idős szavazóit.

Az EP-listán szerepel még továbbá Brenner Koloman, Lukács László György, Szalayné Pánczél Ágnes, Dudás Róbert és Szalay Szabolcs is.

A pártlapként funkcionáló Alfahíren olvasható, hogy a Jobbik programja egy keresztény értékrenden alapuló Európa. A cigányok fenyegetése vagy az ortodox rabbik kigúnyolása nem éppen a keresztények értékrenden alapuló viselkedés. Márpedig a Jobbiknál ez a divat.

Borítókép: Jakab Péter jobbikos képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén (MTI/Kovács Attila)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink