December ötödike: a baloldal feledtetné, de mi nem felejtünk

Hírek
Tizennégy éve történt, hogy a baloldal learathatta gyümölcsét a külhoni magyarokkal szembeni botrányos és uszító kampányának. Akkor örültek, mára kellemetlen nekik az egész. Már akinek...  

2004. december 5-én a magyar baloldal levizsgázott hazafiságból, amikor elbukott a népszavazáson az a kezdeményezés, hogy az elcsatolt területeken élő magyarok könnyített honosításhoz juthassanak.

Gyurcsány Ferenc máig büszke rá, hogy akkori pártjával milyen sikeresen fordítottak magyart magyar ellen, és továbbra sem tud leállni ezzel a régi „kedves" szokásával. Gondoljunk csak arra, milyen aljas lejárató videót készített a Demokratikus Koalíció a külhoni magyarokról a kampány alatt.

A baloldal többi része viszont mossa kezeit, „mi ott se voltunk, kérem”. Apró győzelem, hogy ők már nem mernek rosszat mondani a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról, sőt néha még az autonómiájukért is felszólalnak. Mintha mindig is élharcosai lettek volna az ügynek.

Örvendetes, hogy mára feledtetnék velünk régi bűnüket, mert ez azt jelenti, hogy vagy megbánták, vagy tudják, hogy politikai hasznot már nem hoz nekik a téma.

De mi azért a magunk és a határokon átívelő nemzet érdekében ne nagyon felejtsük el, mit műveltek, nehogy meglepődjünk.

De beszéljenek helyettünk a képek, és raktározzuk el a fejünkben örökre a látványt!

 

Borítófotó: Egy résztvevő szórólapot mutat a Magyarok Világszövetségének a Fohász a nemzetért című rendezvényén a Budai Várban, a Szentháromság téren. Budapest, 2004. december 3.  Háttérben Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke (zászló előtt). (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink