Nem csípik a karrierizmust: nem vették be Demeter Mártát az LMP-be

Hírek
Sajtóértesülések szerint megvétózták Demeter Márta LMP-be való belépését, pedig a politikus már szeptember óta a zöldpárt frakciójában ül. Az árulók ezek szerint sehol sem számíthatnak sok jóra.  

“Áruló az, aki ott vesz búcsút, ahol az út sötétté válik” – tudjuk meg A Gyűrűk Urából. Az MSZP útja pedig igencsak sötétté kezdett válni akkoriban, amikor Demeter Márta búcsút vett tőlük és kilépett a szocialisták frakciójából, majd kisvártatva beült az LMP-sek közé.

A zöldpárt természetesen örült neki, hogy az MSZP-t eláruló Demeter Márta minden tudását bevetve az LMP mellett kampányolt a választások előtt, de úgy tűnik, közöttük se szereti mindenki a karrieristákat.

A párt alapszabálya szerint ugyanis nem lehet párttag valaki, ha egyetlen alapszervezeti tag is megvétózza a csatlakozását. Márpedig, amikor elindították Demeter tagfelvételi eljárását, a kőbányai szervezeten kívülről (ahova belépett volna), bejött néhány vétó.

Tóth Balázs, az LMP kőbányai szervezetének vezetője szerint most megtapasztalták ennek a szabálynak a hátulütőit, pedig szerintünk csak megvédte őket egy politikai kaméleon trükkjeitől.

Borítófotó: Demeter Márta, az LMP volt vezérszónoka (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink