Háromszék a legjobb romániai spa-célpont

Hírek Moszkovits János
A székelyföldi Kovászna megye (Háromszék) elnyerte az év legjobb romániai spa-turisztikai célpontja címet. A díjat a Brassópojánán (Poiana Brașov) szervezett gálán adták át.

A Legjobb spa élmény, valamint a Legjobb egyedi kezelés díját a Bálványos Resort nyerte el, a Legjobb spa kúria az olaszteleki Castle Hotel Daniel lett– adja hírül a megyei önkormányzat sajtóirodája, amely kiemeli: az esemény globális elismerésnek is örvend, hiszen a Spa Világszervezet (world Spa Organisations) védnökségét is élvezi. A díjat a nagyközönség részéről érkezett jelölés, valamint a szakértőkből álló zsűri értékelése alapján ítélték oda

A Romániában 2017-ben indított Termalia gála olyan színvonalas rendezvény, ahol az elnyert díjak a magas szintű szolgáltatások, a kiváló teljesítmény és a hírnév elismerésének szakmai szimbólumai. Az idei, vasárnap tartott gálán szakemberek, vezető véleményformálók, csúcstermék-forgalmazók, spahotel-tulajdonosok és menedzserek, klinikák, balneológiai intézetek és a gyógyturizmus képviselői vettek részt.

A díjat a megyei önkormányzat turizmusfejlesztő intézménye, a Vist Covasna honlapot is működtető egyesület vette át. De Gorda Árpád igazgató szerint az elismerés elsősorban a helyi versenyszféra munkáját illeti.

Egy olyan siker, mely visszaigazolja azoknak a háromszéki szereplőknek az igyekezetét, akik a minőségre rendkívül érzékeny, kiváló és megbízható vendégélményt nyújtó szolgáltatás-együttest kínálnak. Ugyanakkor ki kell mondani, hogy ez a díj

a teljes háromszéki gyógyturisztikai iparág átalakulásának biztató kezdete, a piac és a romániai szakma megelőlegezett bizalma.

Bár vannak már üdítően ható minták a megyében, várhatóan hosszú lesz az átalakulási folyamat. El kell jutnunk a klasszikus balneológiai gyógykezelésektől a modern piaci igényeknek megfelelő wellness és medical-spa szolgáltatásokig, amelyek a megelőzést helyezik előtérbe” – mondta a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület igazgatója.

Jövőre már működhet a brassói reptér

(Borítókép: Daniel Kastély Fotó: Figyelő-archív)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink