Visszatér a Ticket Restaurant

Hírek Barát Mihály Tamás
A jövő évtől újra elérhető lesz Magyarországon a Ticket Restaurant étkezési juttatás.

Megújult, digitális formában újra elérhető lesz Magyarországon a népszerű és közismert étkezési juttatás, a Ticket Restaurant

– jelentette be Szendrő Tamás, az Edenred Magyarország ügyvezető igazgatója egy mai kerekasztal-beszélgetésen. Hozzátette: a kártyák 2022 januárjától kerülnek forgalomba és a már jól ismert SZÉP kártya konstrukció alapján működnek majd. Technikailag három zsebük lesz, fókuszban az étkezéssel és a MasterCard által nyújtott, egyérintéses fizetést biztosító technológiával.

Szendrő Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy

Magyarországon jelenleg 4,5 millió munkavállaló kaphatna SZÉP kártyát, azonban közülük csak 2,2 millióan részesülnek a népszerű juttatásban.

„A munkavállalók egészsége és az, hogy hosszútávon számítani lehessen rájuk, ma az egyik legnagyobb érték bármely munkáltatónak. Küldetésünknek tekintjük, hogy javítsunk a jelenlegi helyzeten, és hiszünk benne, hogy a jól ismert, pozitív értékeket hordozó, adókedvezményt biztosító Ticket Restaurant megoldásunkkal ezt most meg is tudjuk tenni” – mondta az ügyvezető igazgató.

„A jelenlegi, koronavírus okozta járványhelyzetben nagy nehézségekkel kell, hogy szembenézzen a vendéglátóipari szektor, ezért minden forgalomnövelő eszköz – így a Ticket Restaurant is – kifejezetten hasznos lehet a teljes terület számára. Ezzel a kezdeményezéssel az eddiginél szélesebb rétegnek válik elérhetővé az egészséges melegétkezés, olyanoknak is,

akik nem, vagy csak ritkán engedhették meg maguknak az éttermi étkezést”

– hangsúlyozta Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Fata László juttatási szakértő, a Cafeteria TREND magazin alapítója szerint az elmúlt években több, a munkavállalói igényekre fókuszáló kutatás bizonyította, hogy a munkavállalók számára értékesek a megélhetési juttatások is, a munkáltatók juttatási stratégiájában pedig fontos, hogy kedvező adózással biztosítsák a megfelelő elemeket. „Mivel az étkezésre mindenki költ, ezért ennek támogatása széles körben sikeres juttatás lehet. Ha SZÉP Kártyán biztosítja ezt a támogatást a munkáltató, úgy 2021-ben mindössze 15 százalék adót kell fizetnie a juttatás után a béren kívüli juttatások keretösszegéig” – tette hozzá a szakértő.

Eddig szabad az átjárás a Szép-kártya zsebei között

(A borítókép illusztráció Fotó: Getty Images)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink