K&H: 59 milliárd forint adózás utáni nyereség

Hírek Tóth Balázs
A K& Bank 59 milliárd, a K&H Biztosító pedig 4,8 milliárd forintos adózás utáni nyereséget ért el 2021 első kilenc hónapjában. A növekvő hitelezési és betéti állománynak köszönhetően a bank rendkívüli tételek nélküli eredménye 30 százalékkal nőtt – közölte a pénzintézet a Figyelővel.

Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója kiemelte: a K&H jó pénzügyi eredményei a hitelvolumenek jelentős emelkedésének, továbbá a betéti és a befektetési alap állományok dinamikus bővülésének köszönhetőek. A K&H az idei harmadik negyedévben olyan új, piacvezető innovációkat vezetett be, mint a Mesterséges Intelligencia által vezérelt modellek segítségével működő befektetési alap, illetve mostanra náluk érhető el a legtöbb féle okosórás fizetési alkalmazás.

Varga Mihály pénzügyminiszter és Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója
Fotó: Figyelő

Guy Libot kiemelte:

„Büszke vagyok arra, hogy a K&H idén elnyerte a Figyelő TOP200 „Év pénzügyi vállalkozása” díját a tavalyi pénzügyi eredményei és üzleti tevékenysége alapján.”

A K&H Bank teljes hitelállománya 11 százalékkal, 2071 milliárd forintra nőtt, az új hitelkihelyezések volumene pedig elérte a 444 milliárd forintot az idei év első 9 hónapjában. A betétállomány 12 százalékkal, 3254 milliárd forintra, a befektetési alapok állománya pedig 14 százalékkal, 744 milliárd forintra emelkedett.

Gombás Attila, a K&H Csoport pénzügyi vezetője elmondta: a K&H is bővítette termékpalettáját a kis- és középvállalkozások számára kedvezményes finanszírozást kínáló, rövid és hosszú lejáratú Széchenyi GO! hitelekkel. Október végéig a bank több mint 800 támogatott lakásfelújítási hitelt folyósított, 4,3 milliárd forint összértékben. A K&H által folyósított babaváró hitelek értéke a tavalyi év azonos időszakához képest 25 százalékkal nőtt, míg a piac 10 százalékkal csökkent.

„A vállalati, kkv finanszírozási oldalon az NHP Hajrá! programon belüli teljes leszerződött állomány elérte a 224 milliárd forintot, az Exim Kárenyhítő hitelprogramján belül pedig 77 milliárd forintnyi hitelszerződést kötöttünk a harmadik negyedév végéig”

– mondta Gombás Attila.

Nik Vincke, a K&H Biztosító vezérigazgatója közölte: 2021 harmadik negyedévében a biztosító nettó nyeresége elérte a 4,8 milliárd forintot. A nem-élet üzletág 40,3 milliárd forint díjbevételt könyvelhetett el a casco, a lakás- és a kkv biztosítások dinamikus növekedésének köszönhetően. Az életbiztosítási üzletág erős üzleti teljesítményt nyújtott, és a rendszeres díjas, biztosítási egységhez kötött (unit-linked) termékek esetén 24 százalékos, míg a rendszeres díjas, kockázati életbiztosítási termékek tekintetében 10 százalékos éves szintű emelkedést tudhatott magáénak.

(Borítókép: Kallus György)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink