A Városháza eladására készülhetnek Karácsonyék

Hírek Figyelo.hu

A Városháza eladására készül a Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Önkormányzat – értesült az Index. A portál információi szerint ennek érdekében már meg is tették az első lépéseket.

A szóban forgó, a belváros szívében hatalmas telken fekvő grandiózus épületkomplexum építését még a 18. században kezdték meg az olasz származású osztrák építész, Anton Erhard Martinelli tervei alapján. Az épület kezdetben hadikórházként funkcionált, és később kaszárnya is volt benne, majd 1894-ben kezdték el városházaként használni.

Karácsony Gergely fõpolgármester (b4), mellette Kiss Ambrus általános fõpolgármester-helyettes (b3), Tüttõ Kata városüzemeltetésért felelõs fõpolgármester-helyettes (b2), Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelõs fõpolgármester-helyettes (b), Számadó Tamás fõjegyzõ (j2) és Kerpel-Fronius Gábor okosvárosért és részvételiségért felelõs fõpolgármester-helyettes (j) a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2021. szeptember 1-jén.
Fotó: Kovács Attila / MTI

A patinás épület műemléki védelem alatt áll, és egy turisztikailag frekventált világörökségi védőövezetben található,

ráadásul egy kiemelten védett régészeti lelőhely, a régi városfal húzódik keresztül a telken.

A mintegy negyvenezer négyzetméteres telek Budapest egyik legértékesebb ingatlana. Elhelyezkedése, valamint mérete már önmagában több tízmilliárd forintos nagyságrendű tranzakciót vetít előre.

(Borítókép: Figyelő-archív)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink