Vége az operatív törzs napi tájékoztatóinak

Hírek Figyelo.hu

Kiss Róbert részletesen ismertette az 5 milliomodik beoltott utáni intézkedéseket. Megszűnt az üzletek kötelező zárási ideje is, valamint a közterületi maszkviselés. Arról is szólt, hogy a látogatható helyszínek többsége csak védelmi igazolvánnyal lehetséges. Az országhatárokon fennmarad az ellenőrzés – tette hozzá. Június 23-ig biztosan marad a határőrizet.

„Lassan visszatér a korlátozásoktól mentes élet, de a kevés korlátozást mindenki tartsa be” – mondta Kiss Róbert.

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője arról beszélt, hogy ország átlagban csökken a szennyvízben lévő koronavírus-örökítőanyag mennyisége.

Galgóczi Ágnes arról is beszélt, hogy a kedvező járványügyi adatok a magas átoltottságnak és a védelmi intézkedések betartásának köszönhetőek. Közölte, hogy már a határon túli magyarok is regisztrálhatnak a védőoltásra. Hozzátette: még félmillióan vannak azok, akik már regisztráltak az oltásra, de még időpontot nem foglaltak maguknak. Az oltópontokon AstraZeneca, Szputnyik, Pfizer és Sinopharm vakcina érhető el.

Ma 334 620 ezer adag Pfizer vakcina érkezett, ebből 150 ezer adag első körös oltásra használható, ezeket háziorvosok kapják majd meg.

A járvány visszahúzódóban van, az elmúlt 24 órában 164 új koronavírusos beteget regisztráltak. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma meghaladta az 5 millió 26 ezer főt, és 3 millió 72 ezeren már a második oltáson is túl vannak – mondta Galgóczi Ágnes. Kiemelte: a járvány kezdete óta több mint 802 ezer főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Kiss végül bejelentette, hogy „a járvány elmúltával az operatív törzs is már csak készültségi fokozatban működik tovább”, így mostantól napi sajtótájékoztatót sem tartanak.

Legközelebb pénteken tartanak sajtótájékoztatót.

(Borítókép: Müller Cecília országos tisztifőorvos és Gál Kristóf rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője megöleli egymást, balról Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa az operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatója után 2020. június 17-én. (MTI/Balogh Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink