Duplázna a jegybanki kötvényprogramban a Masterplast

Hírek figyelo.hu

A tavalyihoz hasonló paraméterekkel tervez újabb kötvénykibocsátást a Masterplast a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési kötvényprogramjának (NKP) keretében – derül ki a társaság közleményéből. Az építőipari alapanyagokat gyártó társaság még december végéig újabb forrást vonna be tőkeberuházásokra, akvizíciókra és rövid lejáratú hiteleinek újrafinanszírozására.

Az MNB felkérésére a Scope Ratings elvégezte a szükséges hitelminősítést, melynek során

legfeljebb hat milliárd forint össznévértékű, hét éves futamidejű kötvény kibocsátásával számolt, amelynek eredményeképpen a kibocsátandó kötvények minősítése továbbra is B plusz, ami megfelel a jegybanki kötvényprogram elvárásainak.

A Masterplast tavaly decemberben már végrehajtott egy hasonló aukciót, amely révén hat milliárd forint forráshoz jutott hét éves lejáratú, fix két százalékos éves kamatozású papírok piacra vitelével.

Az építőipari alapanyagokat gyártó vállalatcsoport csütörtökön tette közzé harmadik negyedéves jelentését. A koronavírus árnyékában fennállásának legsikeresebb negyedévét zárta a társaság,

a július és szeptember között elért 37,5 millió eurós árbevétel, a 4,2 millió eurós EBITDA és az ehhez illeszkedő 2,6 millió eurós adózott nyereség egyaránt történelmi csúcs, melynek eléréséhez az egészségiparba való belépés és a pandémia idején is növekvő építőipari kereslet is jelentősen hozzájárult.

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett társaság részvényeinek árfolyama tegnap 11 százalékos ralit követően mindenkori csúcson, 918 forinton zárt.

(Borítókép: Sárszentmihály 2020.06.05. Masterplast Nyrt. (Vémi Zoltán, Világgazdaság)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink