Hirdetés átugrása →
Bezár ×

10 millió forintot söpört be a Jobbik azzal, hogy Szávayék elhúzták a lemondásukat

Hírekfigyelo.hu

Nagyjából 10 millió forintot keresett a Jobbik azzal, hogy két képviselője, az arannyal összefüggő gazdasági bűncselekmény gyanújába került Staudt Gábor és a zsidózó Szávay István valójában csak hetekkel később mondott le, és adta vissza mandátumát, mint ahogy azt bejelentette - írja az Origo.

 

Az Origo kiszámolta, hogy mennyit keresett a lemondás elhúzásával a párt és maga a két képviselő, akik végül január 31-én mondtak le. Mindent egybevetve közel 10 millió forintra jött ki az összeg – ennyit nyert a Jobbik a lemondás elhalasztásával az Origó számításai szerint. Ez az összeg a működési, ellátási, alkalmazotti és frakcióbérkeretből, valamint a 10% tartalék révén jön össze.

Ám a két képviselő is jól járt. A portál ennek is utána ment. A zsidózása miatt lemondott Szávay István 2 449 724 Ft tiszteletdíjat vágott zsebre azáltal, hogy decemberben és januárban még képviselő volt. De Staudt Gábor sem panaszkodhat, hiszen amennyiben Facebook-bejegyzése napján, tehát december 18-án benyújtja lemondását, akkor december és január hónapra összesen 1 617 868 Ft tiszteletdíjtól esett volna el.

Borítófotó: MTI/Kovács Tamás