„A kábítószer a balkáni NATO-országokon keresztül érkezik Európába”

Figyelő Online - Csepi Lajos
2017.02.17  17:58   
mail
nyomtatás
A balkáni heroin-kereskedelem évente több, mint 28 milliárd US dollár bevételt hoz, amely az Al Qaeda, a Hezbollah és a ISIS tevékenységét finanszírozza.
Donald Trump jól látja: a NATO egy elavult szervezet, írja az Adria Intézet elnöke, Natascha Srdoc a Huffington Post lapjain.

Az állítást igazolják a Szervezet idejétmúlt megbízatásai, a korrupció, a védelmi költségvetések elhanyagolása és sok tagállamban a jog uralmának hiánya. Mindez lehetővé teszi a nemzetközi bűnöző-hálózatok virágzását, írja a szerző.

Az amerikai elnöknek, Donald Trumpnak a katonai szövetség elavult jellegéről tett ellentmondásos kijelentéseivel kapcsolatban  Natascha Srdoc megállapítja: „ a korrupt kelet-európai politikusok a NATO-csatlakozást és tagságot hatalmuk szalonképessé tételére használják fel. A legújabb, tagságra esélyes jelölt, Montenegró például a nemzetközi szervezett bűnözés középpontja, de az oda-látogató amerikaiak megvendégeléséből rossz-ízű előnyöket kovácsolt magának. Amint a World jelentette, John McCain itt ünnepelte 70. születésnapját; Madonna és Bill Clinton koncertjével, illetve beszédével óriási pénzekért kápráztatta el a helyi elitet. Hatalmas rendezvényeket tartott itt a Heritage Foundation, az Atlas Network, a Cato Institute és a Mont Pelerin Society is.”

A szerző szól arról is, hogy Románia, Bulgária, Albánia és Horvátország, amelyek a NATO tagjai, a Balkáni Útvonalon fekszenek „őrizetlen határok mentén, amelyeken a terroristák könnyedén átjuthatnak”.

„A korrupció virágzik. A szervezett bűnözés szorosan összefonódott a politikai korrupcióval. Jelentések szólnak arról, hogy radikális iszlamisták a Balkáni Útvonalat használják új harcosok toborzására, fegyver-utánpótlásuk biztosítására és a pénzügyi források megszerzésére. Az elmúlt 18 hónapban több, mint egy millió migráns jött ezen az útvonalon Európába, közöttük terroristák is” írja Natascha Srdoc.

"A Balkáni Útvonalon érkező heroin, a fegyver, ember és szerv-kereskedelem összefonódik a Latin-Amerikából érkező kokain-szállítmányokkal. Jelentések szerint a balkáni heroin-kereskedelem évente több, mint 28 milliárd US dollár bevételt hoz, amely az Al Qaeda, a Hezbollah és a ISIS tevékenységét finanszírozza. A Balkáni Útvonal Afganisztánból indul, ahol a világ ópium-termésének 75 százalékát állítják elő, írja a cikk szerzője, és Iránon, Törökországon és a balkáni NATO-országokon keresztül szállítják Nyugat-Európába és más piacokra.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Jönnek a kiemelt turisztikai térségek

A Balatonnál 367 milliárd, Sopron és térségében 60 milliárd, a Felső-Tisza vidékén pedig 100 milliárd forint értékben valósulnak meg beruházások.

Simicskó: többet kell áldozni a biztonságra

A honvédelmi miniszter szerint a szerdai londoni terrortámadás is rávilágít arra, hogy jobban kell figyelni biztonságunkra, többet kell áldozni rá.

Magyarország is alakítója szeretne lenni a közös biztonságnak

Magyarország elkötelezett NATO-tagságát illetően, s alakítója kíván lenni a közös biztonságnak - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Brit volt a merénylő, és az elhárítás ismerte

Nagy-Britanniában született a szerdai londoni merénylet elkövetője, aki ellen néhány éve a brit elhárítás (MI5) vizsgálatot folytatott.Fehéroroszországban sok embert őrizetbe vettek lázadás szításának gyanúja miatt

Legalább 18 embert őrizetbe vettek Fehéroroszországban az elmúlt két napban "lázadásra való összeesküvés" gyanúja miatt - jelentette csütörtökön a Viasna.

A vártnál több új lakást értékesítettek az Egyesült Államokban

A magasabb jelzáloghitel-kamatok dacára a vártnál jóval több új lakást értékesítettek az Egyesült Államokban februárban.

Szijjártó: az uniót a képmutató és hazug brüsszeli bürokratáktól kell megvédeni

Az Európai Uniót az olyan képmutató és hazug brüsszeli bürokratáktól kell megvédeni, mint az Európai Bizottság alelnöke - jelentette ki Szijjártó Péter.

A médiapiaci koncentráció lazítására készül a lengyel kormány

Lengyelország a médiapiac dekoncentrációját tűzte ki célul mind a nyomtatott sajtó, mind az internetes tartalomszolgáltatás, a rádió és a televízió esetében.

top200