A szélsőséges gondolkodás a hazafiasság mezébe burkolózik

Figyelő Online - Csepi Lajos
2017.02.17  16:44   
mail
nyomtatás
Fontos, hogy a fiatalok képesek legyenek kritikusan gondolkodni, mert így tudják megkülönböztetni az igazságot a hazugságoktól, mondta Peter Plavcan szlovák oktatási, kutatási, tudomány-ügyi és sport miniszter.
Fontos, hogy a fiatalok meg tudják különböztetni az igazságot a hazugságoktól, mondta a szélsőségek térnyeréséről szóló beszélgetés alkalmával Peter Plavcan oktatási, kutatási, tudomány-ügyi és sport miniszter.

A rendezvényt az Open Society Foundation szervezte. Az „Ismerd a múltadat és ne feledj” projekt egyik rendezvénye volt és alapvetően a fogyatékkal élők helyzetével foglalkozott. A projekt célja, hogy rámutasson: milyen veszélyekkel jár a Holocaust rémtetteinek feledésbe merülése egy olyan időszakban, amikor a társadalomban nő a szélsőséges gondolkodás és a radikalizmus.

A fogyatékos fiatalok Lengyelországban meglátogatták az egykori náci koncentrációs tábor, Auschwitz múzeumát.

Peter Plavcan, akinek hivatalos felügyelete alatt a rendezvényt szervezték, részt vett az egyik vitában. „A mi társadalmunkban létezik a szélsőséges gondolkodás számos formája, ezért szükség van arra, hogy beszéljünk a Holocaustról. A legnagyobb gondot az jelenti, hogy a szélsőséges gondolkodás ma hazafiságnak álcázza magát” mondta a miniszter és hozzátette, hogy ez a kérdéskör az oktatási reform szerves részét képezi.

Fontos, hogy a fiatalok képesek legyenek kritikusan gondolkodni, mert így tudják megkülönböztetni az igazságot a hazugságoktól.

A projektet a korábbi tényfeltáró újságíró, Monika Scevovichova munkálta ki, akit egy 2008 évi autó-baleset kerekes székbe kényszerített. „A szélsőséges gondolkodás egyetlen kisebbségi csoportot sem tart tiszteletben” mondta az újságíró.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Jönnek a kiemelt turisztikai térségek

A Balatonnál 367 milliárd, Sopron és térségében 60 milliárd, a Felső-Tisza vidékén pedig 100 milliárd forint értékben valósulnak meg beruházások.

Simicskó: többet kell áldozni a biztonságra

A honvédelmi miniszter szerint a szerdai londoni terrortámadás is rávilágít arra, hogy jobban kell figyelni biztonságunkra, többet kell áldozni rá.

Magyarország is alakítója szeretne lenni a közös biztonságnak

Magyarország elkötelezett NATO-tagságát illetően, s alakítója kíván lenni a közös biztonságnak - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Brit volt a merénylő, és az elhárítás ismerte

Nagy-Britanniában született a szerdai londoni merénylet elkövetője, aki ellen néhány éve a brit elhárítás (MI5) vizsgálatot folytatott.Fehéroroszországban sok embert őrizetbe vettek lázadás szításának gyanúja miatt

Legalább 18 embert őrizetbe vettek Fehéroroszországban az elmúlt két napban "lázadásra való összeesküvés" gyanúja miatt - jelentette csütörtökön a Viasna.

A vártnál több új lakást értékesítettek az Egyesült Államokban

A magasabb jelzáloghitel-kamatok dacára a vártnál jóval több új lakást értékesítettek az Egyesült Államokban februárban.

Szijjártó: az uniót a képmutató és hazug brüsszeli bürokratáktól kell megvédeni

Az Európai Uniót az olyan képmutató és hazug brüsszeli bürokratáktól kell megvédeni, mint az Európai Bizottság alelnöke - jelentette ki Szijjártó Péter.

A médiapiaci koncentráció lazítására készül a lengyel kormány

Lengyelország a médiapiac dekoncentrációját tűzte ki célul mind a nyomtatott sajtó, mind az internetes tartalomszolgáltatás, a rádió és a televízió esetében.

top200