Fától az erdőt

Az eddiginél is lassabb ügyintézéstől tartanak magántulajdonú erdészetek a közigazgatási átalakítás miatt.

A tavasz tizenkét pillanata

Bármennyire is szeretné a Brüsszel, a Gazprom ellen indult trösztellenes eljárástól nem lehet levakarni a politikát.

A nyugati országok donorjai lettünk

Súlyos veszteséget jelent Közép-Kelet-Európának az elvándorlás, és ezt a Nyugatnak valamilyen szinten kompenzálnia kellene.

Csihi-puhi Horvátországban

Horvátországban az idén parlamenti választások lesznek, ez megnehezíti a horvát-magyar kiegyezést az INA ügyében.Globálfalu

300 - újabb vérfürdőt rendezett az Iszlám Állam
Az ENSZ szerint az IÁ rémtettei kimeríthetik a népirtás bűncselekményét, ezért a Nemzetközi Büntetőbíróságnak (ICC) kell velük foglakoznia.
A zsidó élet a német önazonosság része, a diszkriminációnak viszont nincs helye Németországban - jelentette ki Merkel a dachaui náci táborban.
Kína és Tajvan kapcsolatai javulnak, a kínai fél azonban ragaszkodik az "egy Kína" elv tiszteletben tartásához.
Az előírt teljesítmény-követelmény alapján legjobb teljesítményt elérő bankárok jutalma elérte volna alapbérük 200 százalékát.

„Nem áll előttünk más, csak hatalmas nehézségek”

Három hónappal Alexis Ciprasz győzelme után már apadóban van a remény és pártja támogatottsága is kivérezni látszik.

Elveszítik a földjüket a brazil őslakosok?

Az elszegényedett brazil őslakosok helyzete tovább romolhat, ha elfogadja a kormány a PEC 215 nevű tervezetet.

Így működik az internetes cenzúra

Vajon mitől függ, hogy cenzúráznak-e egy posztot?

A katonák harmada gyerek

A Jemenben tomboló polgárháborúban a harcosok harmada gyermekkatona.

Balkán expressz

Terrorfenyegetés Boszniában
Újabb terrorfenyegetésről szereztek tudomást a bosznia-hercegovinai védelmi szervek.
A szerb kormány a pénzügyi ágazat két meghatározóan fontos elemét, egy bankot és egy biztosítót szeretne mihamarabb privatizálni.
Szerinte országa kiérdemelte, hogy júniusban megnyissák a csatlakozási tárgyalások első fejezetét.

StartUp + KKV

Szárnyal a magyar játékpiacon a Regio
Közel 7 milliárd forintos nettó árbevétellel zárta a tavalyi évet a Regio Játékkereskedelmi Kft., ami 40 százalékos növekedésnek felel meg.
Tíznapos sztrájkot kezdtek a portugál TAP Air Portugal légitársaság pilótái pénteken, ami a Budapest-Lisszabon járatokat is érinti.
Jelentősen, csaknem nyolc százalékkal növelte bevételét a Visa, a világ legnagyobb bankkártya-szolgáltatója a március végével záródott három hónapban.

2 millió új munkahely 3 év alatt

A spanyol kormány szerint gyors ütemben bővül majd a gazdaság 2018-ig, amelynek a hatására a munkanélküliségi ráta 16 százalék alá süllyed.

Szovjet rekordot döntött az olajtermelés

Az áprilisi olajtermelés 43,829 tonna volt, miközben a kőolaj világpiaci ára áprilisban mintegy 21 százalékkal emelkedett.

Jövőre már nőhet az ukrán gazdaság

A Világbank szerint jövőre 2 százalékkal bővülhet az ukrán GDP, ha nem romlik a helyzet az ország keleti felében és stabilizálódik a bankrendszer.

Szociális demagógia

Venezuelában 30 százalékkal növelték a minimálbért és a nyugdíjakat, hogy enyhítsék a világ legmagasabb inflációjának hatásait.

Sorsdöntő választás Nigériában

Nigériában az 1. olyan választást tartották az elmúlt 35 évben, ahol a győztes nem volt előre borítékolható: megállíthatják a korrupciót.

A német identitás része a zsidóság

A zsidó élet a német önazonosság része, a diszkriminációnak viszont nincs helye Németországban - jelentette ki Merkel a dachaui náci táborban.

Nőtt a forgalom a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényszekciójának forgalma 71,7 milliárd forint volt csütörtökig. Május elsején kereskedelmi szünnap volt a tőzsdén.

London pluszban zárt, New Yorkban a mutatók erősödnek

Londonban az FTSE-100 index 0,4 százalékos mínuszban indított, a kereskedést a csütörtökihez képest 0,33 százalékos emelkedéssel fejezte be.

Váratlanul nőttek az orosz tartalékok

Majdnem egy hónapig tartó folyamatos csökkenés után először nőtt Oroszország arany- és devizatartaléka a múlt héten - egy hete még nyolcéves mélyponton állt.

Varga magyar gazdasági összeborulást hirdetett

Szükség van arra, hogy a "népi diplomácia szálai időről időre újraépüljenek". Az állampolgárság felvételével ennek immár közjogi formája is adott.Aktuális lapszám

A pénzügyi szférában nem az az érdekes, hogy ki lop és nem is az, hogy kitől, hanem csakis az, hol, milyen intézménynél. Ha egy tőkeerős, a reputációjára adó nagybanknál, akkor az ügyfelet kártalanítják. Ha egy vagyontalan, pilótajátékot üzemeltető brókercégnél vagy a jogosulatlan pénzügyi tevékenységet folytató sufnibanknál, a mégoly megbízható Marcsikánál, Józsikánál, Jolikánál, akkor hiába futunk a pénzünk után!

OKNYOMOZÓ ÚJSÁGÍRÁS

Meggymag és selyemhernyó

Folytatjuk a tényfeltáró újságírásról szóló sorozatunkat. Ezúttal pénzügyi átverések, csodamódszerek, tőzsdei trükkök nyomában járunk.
Cégnév, cím, székhely, árbevétel, alkalmazottak száma, alapítás éve.Megnézem
Kérjen le cégkivonatot, nézze meg a cég minosítését, teljesítményét, tulajdoni érdekeltségét éves díj helyett alkalmanként 2200 Ft-ért! Megrendelem
sh-media, webfejlesztés