EUR: 299.260 USD: 276.400 CHF: 285.690 2015.03.31. |C égnév, cím, székhely, árbevétel, alkalmazottak száma, alapítás éve.Megnézem
Kérjen le cégkivonatot, nézze meg a cég minosítését, teljesítményét, tulajdoni érdekeltségét éves díj helyett alkalmanként 2200 Ft-ért! Megrendelem
sh-media, webfejlesztés


Kell félnünk az amerikai multiktól?
Magyarország az egyetlen a 2004-ben csatlakozott országok közül, amelyik nem írt alá kétoldalú beruházásvédelmi megállapodást az USA-val.

Varga Mihály szerint erre lenne szükség a sikeres gazdasághoz

Ambíciózus, a kilátásokat optimistán megítélő vállalkozásokra van szüksége a magyar gazdaságnak ahhoz, hogy a növekedés fenntartható legyen.

Brókerbotrány: Orbán Viktor csütörtökig kért időt

Csütörtökre ígérte a miniszterelnök a közvélemény tájékoztatását arról, mely állami háttérintézményeknek volt pénzügyi kapcsolata brókercégekkel.

Gazdaság

Külföldi helyett magyar tej lehet a polcokon

Áprilistól megszűnik az uniós tejkvóta, így visszaszerezhetné elvesztett befolyását a hazai piac felett a tejipar.

Még több támogatás jut a gazdáknak

Az idén a mezőgazdaság szereplői számos új jogcímen igényelhetnek támogatást.

A forintosítással megszűnik az árfolyamgát

Az árfolyamgátasoknak érdemes megfontolniuk, maradnak-e a törlesztőrészlet rögzítésénél, kockáztatva, hogy megugorhat a havi törlesztésük.

Az AB-hez kerül a vasárnapi pihenőnap ügye

Az Alkotmánybírósághoz fordul a vasárnapi zárva tartás miatt a Liga Szakszervezetek és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége.

Társadalom

Erre készülnek Orbánék

A javaslat elfogadása segítséget nyújthat a brókerbotrányban érintett társaságok vezetőinek vagyonának zárolásában.

Még több kedvezmény érhető el a diákigazolványokkal

Folyamatosan bővül a diákigazolvánnyal kedvezményes vásárlást kínáló üzletek köre, az okostelefonokon új kereső segít ezek megtalálásában.

A légi irányítás hibája volt

Két orosz légiirányítót gyanúsított meg a lengyel katonai ügyészség azzal, hogy hozzájárultak a 2010-es szmolenszki légikatasztrófához.

Vasárnapi pihenőnap - Az Alkotmánybírósághoz fordul a Liga és a VOSZ

Álláspontjuk szerint az erről szóló törvénynél nem volt előzetes hatásvizsgálat.

Globálfalu

A szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) egyetlen megyében sem tudott többséget szerezni.
Hétfő délelőtt hivatalosan is elkezdődött a május 7-ére kiírt nagy-britanniai parlamenti választások már hetek óta teljes erővel zajló kampánya.
A dél-koreai KAI fejlesztheti az ország új vadászgépét.
Ez ugyanaz a járműtípus, mint amelyik egyik gépe kedden lezuhant a francia Alpokban - közölte a spanyol sajtó.

Balkán expressz

A befektető a jövőben egy-egy új munkahely megteremtéséért akár 7 ezer eurót (2,1 millió forint) is kaphatnak.
A csatlakozási tárgyalások konkrét menetrendjéről tárgyalt az EU képviselője Belgrádban: még az idén megkezdhetik a konkrét egyeztetéseket.
Vezető finn vállalatok valósíthatják meg a Belgrádi Folyópart projektet, ami a két ország gazdasági közeledésének mérföldköve is lehet.
pix

Durva kijelentést tett a Dolce & Gabbana tervezője

A kijelentése miatt akár a márka eladásai is visszaeshetnek.

pix

Így használja az Iszlám Állam a Facebookot

A Facebook és a Twitter felületei bizonyulnak a leghatékonyabbnak a radikalizáció során.

pix

Milyen lesz a jövő városa?

A tehetős nyugatiak egyre gyakrabban költöznek a külvilágtól elkülönült, zárt lakóparkokba. Sőt, egyesek saját területet vásárolnak a városokon belül.

pix

Javulhat a kínai melegek helyzete?

A kínai újévkor jelent meg a legújabb melegekkel foglalkozó kisfilm, a Coming Home.

Emlékszem, mikor még az iskolában hosszasan magoltuk, hogy minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár. Azt is megtanultuk, hogy van a lárva és a pete, meg hogy vannak, akik bebábozódnak. Fővárosi kislányként ez az egész engem vajmi kevéssé foglalkoztatott. Folyton belezavarodtam, hogy melyiknek hány lába van, mi is az a  kitinpáncél, valamint, hogyhogy nem [...]
A Globspot tudósítói megörökítették a 2015. március 20-i napfogyatkozást, hogy Európa különböző pontjaiból mutassák meg, felettük hogyan festett az ég! Norvégia, Kristiansand (Ferenczi Edina) “Nálunk felhős minden. Néha egy-egy pillanatra van esély látni a napot, mert két felhő között kikandikál. Hegesztőszemüvegekkel fel vagyunk szerelkezve. Az irodában két típusú ember van most: az egyik, aki nem [...]
Az El Caminito del Rey (magyar fordításban: A király ösvénye),  egy 3 km hosszú hegyi ösvény Spanyolországban, Málaga tartományban Álorához közel, az El Chorro kanyonfalára szögelve. El Caminito Del Rey  Spanyolország leglélegzetelállítóbb látványossága. Vigyázat, ne keverjük össze a szintén spanyolországi El Camino de Santiago zarándokúttal.  Az El Caminito del Rey  1901 és 1905 között épült.  [...]

Cégvilág

Az akvizíció után ismét tőzsdére tervezi vinni a Pirelli részvényeit annak leendő tulajdonosa, a kínai állami ChemChina.
Összesen 42 ezer céget töröltek Magyarországon tavaly, háromnegyedük kényszertörlés miatt volt kénytelen beszüntetni tevékenységét.
A Dreher Sörgyárak két új raktárat adott át Kőbányán, az összesen 4400 négyzetméter alapterületű létesítmények 447 millió forintos beruházással valósultak meg.

Pénzpiac

A dollár kivételével erősödött a forint hétfőn délelőtt a főbb devizákkal szemben a bankközi kereskedelemben.
Giró-Szász: Tarsoly akkor írt levelet a kormányfőnek, amikor a jegybankot is tájékoztatta.
A CIB csoport adózás utáni konszolidált vesztesége 104,14 milliárd forint volt 2014-ben a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok alapján.

Képgaléria


Szennyezett vízben zajlik az olimpia?
A 2016-os nyári olimpiának otthont adó Rio de Janeiró vezetősége megígérte, hogy csökkenti a vízes sportágak helyszínein tapasztalható szennyezést.

Több ezren tüntettek Orbánék ellen
A Százezren az internetadó ellen, valamint a 60 ezren a Magánnyugdíjukért csoport demonstrációját Új Magyar Köztársaságot! mottóval tartották.

Ilyen buszok járnak majd a budai Várban - Fotók!
A magyar evopro cég által fejlesztett és készített elektromos busz tesztjáraton.