EUR: 313.530 USD: 236.100 CHF: 259.000 2014.08.21. |


startup

Amerikai tech céget vett egy magyar

Amerikai céget vett az NNG, a georgia-i székhelyű nFuzion-t, amely az AT&T, a General Motors és a Mitsubishi Electric beszállítója.


C égnév, cím, székhely, árbevétel, alkalmazottak száma, alapítás éve.Megnézem
Kérjen le cégkivonatot, nézze meg a cég minosítését, teljesítményét, tulajdoni érdekeltségét éves díj helyett alkalmanként 2200 Ft-ért! Megrendelem


Ügyvédi belharcok

Valós elégedetlenséget lovagolt meg Budapesten egy ügyvédi csoport, amely februárban le akarta váltani az előző kamarai vezetést.

Mégis kivonul a Raiffeisen Magyarországról?

Veszteséggel zárt a Raiffeisen Bank Magyarországon, és a bank vezérigazgatója nem zárta ki a pénzintézet Magyarországról való kivonulását sem.

Lajos már ki van fizetve

A Figyelő annak járt utána, hogy ki mentorálhatja az állami költségeket összefogni hívatott  nemzeti Kommunikációs Ügynökséget.

Gazdaság

Júliusban ismét nőttek az autóeladások

A autók közül a Volkswagen Golf, a Ford Fiesta és a Renault Clio voltak a legnépszerűbbek.

Összeesett a cigarettapiac

Idén az első fél évben 3,6 milliárd szál cigarettát értékesítettek, míg 2012-ben 6,2 milliárdot ugyanebben az időszakban.

A vártnál korábban jöhet a monetáris szigor

A Fed szerint a munkapiac vártnál gyorsabb javulása és az infláció emelkedése az eddig gondoltnál korábbi kamatemelést indokolhat.

Devizakáosz jöhet!

Hatalmas zűröket okozhat a devizahitelesek pontos kompenzációs összegének gyors, szűk két hónapra beszorított kiszámítása.

NGM: jelentősen emelkedett a gyed

A havi átlagos gyermekgondozási díj 6,2 százalékkal nőtt 2012-2013-ban.

Argentína trükközik adósságai visszafizetésével

A latin-amerikai állam megkerülné a technikai államcsődjéhez vezető amerikai bírói döntést.

Társadalom

Ezt írtuk 50 éve - Külföldiek előnyben

A hatos villamos középső ajtaján, ahol tudvalevően csak leszállni szabad, négyen szállnak fel.

Újabb luxusvonat indul Budapestről

Az Orient Expressz utódjára  a jegyárak borsosak lesznek, a vonat végállomása Isztambul helyett Teherán lesz.

Csúcstechnológiát küldött az űrbe Kína

Eddigi legfejlettebb, akár egyméteres tárgyakról éles képet készíteni képes Föld-figyelő műholdját állította pályára Kína.

Ezek az ebola hatásos ellenszerei

Az Ebola-vírus ellen szappannal, napfénnyel,, a hypóval, valamint a magas hőmérséklettel és szárítással lehet védekezni.

Kenyerérrel kampányol az Együtt-PM józsefvárosi polgármesterjelöltje

Kétszáz darab félkilós kenyeret osztott ki segítőivel az arra járóknak szerdán Erőss Gábor.

Nem ebolás, maláriás a berlini beteg

A Charité egyetemi klinika kedd éjszakai közleménye szerint az Ebola-vírusra végzett valamennyi vizsgálat negatív eredményt hozott.
pix

A Panama-csatorna 100 éve

Az elmúlt 100 év során több mint egy millió hajó rövidítette le az Atlanti- és a Csendes-óceán közti útját a Panama-csatornán keresztül.

pix

Orosz szankciók: vereséggel felérő támadás

Moszkva kudarcot vallott abban, hogy sokszínű termékkínálatot biztosító regionális kereskedelmi központtá váljon.

pix

Gazdasági osztályharc napjainkban - kínai szemmel

A háborúk célja az élettér birtoklása, ami a XXI. században 5 területet ölel föl: földbirtok, levegő, tenger, űr, internet.

pix

Mérlegen a diákhitel

Az utóbbi időben a diákhitelek hátrányairól szóló újságcikkek sokasága jelent meg, részletezve a hitelek okozta nehézségeket.

Cégvilág

Növelte nyereségét a Lindt, azt írták, 14 százalékkal, 55,8 millió svájci frankra (144,5 milliárd forint) nőtt az adózott nyereségük.
A vártnál jobban emelkedett, 14 százalékkal nőtt az amerikai Home Depot, a világ legnagyobb barkácsáruház-hálózatának negyedéves nyeresége.
A rendszeres tájékoztatási és közzétételi kötelezettség megsértése miatt kapták a büntetést.

Pénzpiac

Csak minimálisan változott a forint árfolyama csütörtök délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.
Nem először történik meg, hogy Európa legnagyobb nemzetgazdasága ingyen jut pénzhez a tőkepiacon.
Három éve először megosztottan szavazott a Bank of England.

Képgaléria

Az Ice Bucket Challenge láncjáték
Jeges a hangulat Bushéknál
A volt amerikai elnök is beszállt a hideg vizes vödör játékba.
Julian Assange
Assange titkos akciója
A brit lapok szerint Assange szív- és tüdőproblémáktól szenved, a WikiLeaks létrehozója azt mondta, hamarosan elhagyja a nagykövetséget Londonban.

Így mulatnak a Fesztiválköztársaságban
Olasz Anna második lett a németországi úszó Európa-bajnokságon a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenyében, amelyet a szakág zárónapján rendeztek meg.
A kalapácsvető Pars Krisztián megvédte címét a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon szombaton: 82,69 méterrel, a világ idei legjobb eredményével lett aranyérmes. A szombathelyi dobóatléta az MTI-nek elmondta, elsőre és utolsóra is nagyobbat szeretett volna dobni.
Három hét szünet után újra itt a Red Bull Air Race, a műrepülők legjobbjai a hétvégén Ascotban mérik össze tudásukat.
Cseh Laci a kedvesével, vagy barátokkal szeret igazán pecázni, de azt se bánja, ha magányos órákat tölt a parton egy-egy verseny után.
A világ egyik legszebb fővárosa Budapest. A világ egyik legjobb helye Budapest. A világ egyik legszerethetőbb helye Budapest. De mi van akkor, ha nem találod meg itt a számításodat? Nem látod már szépnek? Nem látod jónak? És leginkább: már nem szereted? Erdei Éva egy levélben szedte össze a gondolatait.
Eddig Izland, innentől Hamburg. Nagy Ibolya költözik és nosztalgiázik.
Az augusztusi naplementét Ankara egyik vidámparkjának tetejéről élveztük. A török főváros nem éppen a turista látványosságokról híres, a politikai élet kapja itt a főszerepet, ha azonban az ember nyitott szemmel jár, fel lehet fedezni a város szépségeit.
A város, ami titkokra, bűnözésre és persze rengeteg pénzre épült. Balogh László bemutatja nektek az Egyesült Államok legnagyobb felnőtteknek épült játszóterének történetét.