Bezárt az utolsó nagy széntüzelésű hőerőmű Pekingben

Figyelő Online
2017.03.19  16:59   
mail
nyomtatás
Beszüntette állandó működését a kínai főváros utolsó nagy széntüzelésű hőerőműve szombaton, és ezzel Peking lett az első kínai nagyváros, amely teljes egészében gáztüzelésű erőművekből fedezi áramszükségletét - jelentette a Hszinhua hírügynökség.
Az 1999-ben épült Huaneng erőmű leállításával évi több száz tonnával csökken a Peking levegőjébe kerülő szennyezőanyagok mennyisége.

A 2013-17-es pekingi levegőtisztasági tervben négy nagy szénerőművet állítottak le, a többi hármat már 2014-ben és 2015-ben. A Huaneng erőművet a jövőben csak tartalékként használják távfűtési célokra. Peking villamosáram-szükségletét jelenleg 27 hőerőmű biztosítja, immár mindegyik gáztüzelésű.

A South China Morning Post című független lap szerint hiába állították le az utolsó széntüzelésű hőerőművet, Peking nem tudja ellátni pusztán gázüzemű erőművekben termelt árammal harmincmilliós lakosságát, ezért olyan tartományokból importál szénerőművekben előállított áramot, amelyekben lazábbak a környezetvédelmi előírások.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Kínaerőmű

Hozzászólások

Csíki-csuki

A Heinekennel csatázó csíkszentsimoni Igazi Csíki Sör védelmére kelve hadat üzent a hazai sörmultiknak is a kormány.

Hat éves csúcson az eurozóna növekedése

Az üzleti hangulat jelenleg Franciaországban és Európa legnagyobb részén rendkívül kedvező, bár a választások miatti bizonytalanság érzékelhető.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Gyorsan nőnek a kereskedelemben a bérek

Kötelező létszám, 100 százalékos vasárnapi pótlék és a havi két szabad hétvége. Tovább nőhet az ágazatban a bérköltség.top200