Ellopták Trump egyik biztonsági emberének laptopját

Figyelő Online
2017.03.18  12:56   
mail
nyomtatás
Ellopták a Donald Trump amerikai elnök védelmét is ellátó Secret Service biztonsági szolgálat egyik munkatársának laptopját New Yorkban, a Trump-torony részletes alaprajzával és Hillary Clinton volt külügyminiszterre vonatkozó adatokkal.
A laptop a Secret Service munkatársának autójából tűnt el Brooklynban még csütörtökön, de csak pénteken este hozták nyilvánosságra.
A szolgálat közlése szerint a tárolt adatok kódoltak, elvileg nem lehet hozzájuk férni, és titkosított adatok nincsenek a számítógépben.
Olyan bizalmas dokumentumok viszont vannak a gépben, mint például a Hillary Clinton volt demokrata párti elnökjelölt e-mail-botrányának büntetőjogi vizsgálatára vonatkozó részletek vagy a Trump-torony veszély esetére kijelölt evakuálási útvonalai.
Eltűnt a gépkocsiból a titkosszolgálat zártláncú kommunikációra használt rádiója is, amely azonban szintén kódolt.
Az incidens riadalmat keltett, hiszen Trump elnök családja - felesége és kisfia - egyelőre, a tanév végéig még a Trump-toronyban lévő lakrészben lakik, s a Trump-vállalatbirodalom központja is a felhőkarcolóban van.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Donald TrumpUSA

Hozzászólások

Csíki-csuki

A Heinekennel csatázó csíkszentsimoni Igazi Csíki Sör védelmére kelve hadat üzent a hazai sörmultiknak is a kormány.

Hat éves csúcson az eurozóna növekedése

Az üzleti hangulat jelenleg Franciaországban és Európa legnagyobb részén rendkívül kedvező, bár a választások miatti bizonytalanság érzékelhető.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Gyorsan nőnek a kereskedelemben a bérek

Kötelező létszám, 100 százalékos vasárnapi pótlék és a havi két szabad hétvége. Tovább nőhet az ágazatban a bérköltség.



top200