Zsirinovszkij szerint félreértették a kivégzéssel való fenyegetőzését

Figyelő Online
2017.03.17  11:34   
mail
nyomtatás
Vlagyimir Zsirinovszkij szerint félreértették a képviselőtársai, amikor szerdán agyonlövetéssel és akasztással fenyegetőzött az orosz parlament alsóházában, mert a kivégzést nem a kollégái, hanem a "maffiózók" számára helyezte kilátásba.
Az ellenzéki orosz Liberális Demokrata Párt elnöke ezt pénteken jelentette ki Moszkvában újságírók előtt a nagy port felvert parlamenti bejelentésével kapcsolatban.

"Jövőre beköltözöm a Kremlbe, és agyon fogom lövetni és felakasztatom magukat" - fogadkozott a botrányos kijelentéseiről ismert nacionalista politikus, mintegy borítékolva magának a győzelmet a jövő évi oroszországi elnökválasztáson.
Optimizmusát a közvélemény-kutatások nem támasztják alá.

Zsirinovszkij pénteken azt mondta a két nappal korábbi kirohanásáról, hogy azzal a maffiát, a bűnözést és a korrupciót ostorozta, nem pedig a képviselőtárasait, akik közül sokakat látásból sem ismer.

A szélsőséges kijelentéseiről ismert pártvezető valójában a kormányzó Egységes Oroszország pártnak a Moszkvai területen megválasztott politikusait nevezte korruptnak és maffiózónak, és követelte, hogy fosszák meg őket mandátumuktól. Kivégzéssel a képviselők tiltakozó bekiabálásai után kezdett el fenyegetőzni.

Zsirinovszkij korábban elutasította Vjacseszlav Vologyin házelnök felszólítását, hogy kérjen bocsánatot.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Olajozott visszaesés

Amerikában jövőre, globális szinten pedig 2021-ben tetőzik a benzinfogyasztás egy friss előrejelzés szerint, ami az olajcégeket is stratégiájuk átgondolására kényszeríti.

Megidézik a finn-magyar zenei rokonságot

Európai kontextusba helyezve ad ízelítőt a kortárs és a legnagyobb finn komponisták munkásságából a Lappföldi Kamarazenekar hangversenye.

Felpörgött a lakáspiac

Az előző évhez képest 23 százalékkal többen érdeklődtek az eladó lakások iránt az ingatlan.com elemzése szerint.Alternatívákat kell találni a gyermekkorú menedékkérők őrizetbe vételével szemben

Európának mihamarabb alternatívákat kell találnia a gyermekkorú menedékkérők őrizetbe vételével szemben.

Washington legfőbb közel-keleti célja az Iszlám Állam terrorszervezet szétzúzása

Az Egyesült Államok elsődleges célja a Közel-Keleten az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szétzúzása - jelentette ki Rex Tillerson amerikai külügyminiszter szerdán.

A szlovén hatóságok kitoloncoltak egy szír menedékkérő családot

Visszatoloncolták Horvátországba a szlovén hatóságok azt a szír menedékkérő családot, amely még 2015-ben turista vízummal érkezett az országba.

A NATO Katonai Bizottságának elnökével tárgyalt Simicskó István

Pert Pavel vezérezredessel, a NATO Katonai Bizottságának elnökével tárgyalt szerdán Budapesten Simicskó István honvédelmi miniszter.

top200