Könyvszakadás

Figyelő Online - Szirmai S. Péter
2017.03.20  09:00   
mail
nyomtatás
A bezárt boltok egy részét már újra is nyitó Líra legfeljebb 23-26, míg a Libri tíznél kevesebb volt Alexandra-üzletet venne át az egykori 60-ból. A vagyonkimentést gyanító felszámoló idővel náluk is kopogtathat.
Megelégelve Matyi Dezső két éve bedőlt könyves cégénél, a 9 milliárdos adósságot hátrahagyott Pécsi Direkt Kft.-nél elhúzódó eljárást, a napokban eladta egy követeléskezelő társaságnak a jelzálogos kinnlévőségét a felszámolást kezdeményező bank. Hivatalosan még nem tudni, ki áll a vásárló mögött, de a szakmában a Varga Zoltán nevével fémjelzett Central Médiacsoportot sejtik. Ha sikerül érvényesíteni a követelést, az ingatlanbiznisznek sem lesz utolsó, mert a pécsi könyvraktár épületére és a fővárosi Károly körúti Alexandra-bázisra is vonatkozik a jelzálog.

ÚJRAOSZTÁS
Bárkihez is kerülnek ezek, a folyamat valószínűleg igen időigényes lesz, így erre rövid távon nem érdemes építeni könyv-piaci terveket. Ami a Centralt illeti, a csoport lapunknak megerősítette, hogy nem állapodott meg az Alexandra-boltok átvételéről az üzemeltető Rainbow Üzletlánc Kft. vezetésével. „Nem láttuk méretgazdaságosan és fenntarthatóan működtethetőnek az egyeztetett hálózatot" - írták az okról. A könyvpiaci terveikről pedig azt közölték: jelenleg kiadóik (Animus, Central) működésének összehangolásán és a szinergiák kiaknázásán dolgoznak a médiaportfólió többi kiadványával.

További részletek a Figyelő 2017/11. számában!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Olajozott visszaesés

Amerikában jövőre, globális szinten pedig 2021-ben tetőzik a benzinfogyasztás egy friss előrejelzés szerint, ami az olajcégeket is stratégiájuk átgondolására kényszeríti.

Megidézik a finn-magyar zenei rokonságot

Európai kontextusba helyezve ad ízelítőt a kortárs és a legnagyobb finn komponisták munkásságából a Lappföldi Kamarazenekar hangversenye.

Felpörgött a lakáspiac

Az előző évhez képest 23 százalékkal többen érdeklődtek az eladó lakások iránt az ingatlan.com elemzése szerint.A rezsicsökkentés megvédéséről is megkérdezik az embereket

A kormány készen áll a rezsicsökkentés megvédésére, és a hamarosan kezdődő nemzeti konzultáció során megkérdezik erről a magyar embereket is.

Kampány indul az építőipari szakmák népszerűsítéséért

Kommunikációs kampányt indít az építőipari szakmák népszerűsítése érdekében általános iskolásoknak és szüleiknek az építőipari Mapei Kft.

Frankfurt az élen a londoni bankok átcsábításáért folyó versenyben

Frankfurt az éllovas a londoni City pénzügyi szolgáltatási központjában honos bankok átcsábításáért folyó versenyben a Financial Times szerdai körképe szerint.

Megduplázta profitját a Raiffeisen Bank

Megduplázta profitját a Raiffeisen Bank tavaly, 15,7 milliárd forint adózott nyereséget ért el, a bank minden eddiginél sikeresebb évet zárt.

top200