“Botka László számomra tökéletesen hiteltelen figura”

Figyelő Online
2017.03.16  15:00   
mail
nyomtatás
Schiffer András, az LMP volt társelnöke lapunknak adott interjújában azt mondta, Botka bár a programhirdetésén baloldali pontokat is megfogalmazott, szegedi polgármesterként ugyanolyan szegényellenes politikát folytat, mint a Fidesz országosan.
Hozzátette, emellett Botka országgyűlési képviselőként Bokrostól Bajnaiig minden megszorítócsomagot megszavazott. Kifejtette, szinte már szimpatizál Gyurcsány Ferenccel, mert az utóbbi hetekben azok támadják a leghevesebben, akikkel a legnagyobb egyetértésben került hatalomra és kormányozta az országot. A volt LMP-s képviselőnek nincs jó véleménye a Momentum Mozgalomról sem, amelyről elmondta, úgy pattantak elő, hogy homályba hagyják, konkrétan milyen lépésekre lehetne tőlük számítani, miközben valójában egy globalizációpárti, új generációs neoliberális kezdeményezés.
Schiffer Áder János köztársasági elnöki munkáját közepesre értékelte, de szerinte Majtényi László helyett az ellenzéknek, vagy annak egy részének egy olyan jelöltet kellett volna támogatnia, aki a XXI. század embere. Majtényi esetleges miniszterelnök-jelöltségéről azt mondta, ha a balliberális pártok ismét kormányfő-jelölti castingba kezdenek, a végén még harmadjára is kétharmaddal ajándékozzák meg Orbán Viktort. Schiffer elmondta azt is, 2019-ig semmiképp sem tér vissza az LMP élére, a következő években abban lehet szerepe, hogy segítsen kiépíteni a radikális baloldali, ökopolitikai, globalizmuskritikus irányzat szellemi hátországát.

További részletek a Figyelő 2017/11. számában!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: interjú

Hozzászólások

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Olajozott visszaesés

Amerikában jövőre, globális szinten pedig 2021-ben tetőzik a benzinfogyasztás egy friss előrejelzés szerint, ami az olajcégeket is stratégiájuk átgondolására kényszeríti.

Megidézik a finn-magyar zenei rokonságot

Európai kontextusba helyezve ad ízelítőt a kortárs és a legnagyobb finn komponisták munkásságából a Lappföldi Kamarazenekar hangversenye.

Felpörgött a lakáspiac

Az előző évhez képest 23 százalékkal többen érdeklődtek az eladó lakások iránt az ingatlan.com elemzése szerint.Okostantermet adtak át Miskolcon

Az országban elsőként adtak át úgynevezett okostantermet szociális központban.

LMP: a kormány "mindhalálig közmunkaprogramot" tervez

Az LMP szerint "mindhalálig közmunkára" ítélne egyeseket a kabinet azzal, hogy akár tíz évig is lehetővé tenné a részvételt a közfoglalkoztatásban.

Orbánnal is tárgyal csütörtökön Jens Stoltenberg

Orbán Viktor miniszterelnökkel is tárgyal csütörtökön Budapesten Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára - erősítette meg Havasi Bertalan.

top200