A profit íze

ROMAN ABRAMOVICS PORTRÉJA
Figyelő Online - Benda László
2017.03.16  06:34   frissítve: 2017.03.14 13:03
mail
nyomtatás
Ha manapság mifelénk valakinek azt a talányos kérdést teszik föl, ki is az a Roman Abramovics, annak biztos, hogy az angol foci bajnokesélyes csapatának, a Chelsea FC-nek a tulajdonosa jut eszébe. Pedig az 50 éves milliárdos orosz vállalkozónak számos egyéb üzlete van.
Roman Arkagyjevics Abramovics Szaratovban született. A szegény zsidó családból származó egyke hamar árvaságra jutott. Kezdetben Leib bácsikájához került az olajföldjeiről és politikai foglyokat foglalkoztató bányáiról elhíresült komiföldi Uhtába. Hétévesen - ez arrafelé a beiskolázási küszöb - már Moszkvában találjuk, ahol nagyanyja és másik nagybátyja, Abram gondoskodott a neveltetéséről. Utólag meg sem legyintették akkori hányattatásai. „Gyerekkén...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/11 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: AbramivicsBenda

Hozzászólások

Felzárkóztatás: Balog elárulta, mi kell a sikerhez

Sikeres felzárkózáspolitikához minden érintett együttműködése szükséges - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere.

Lengyelország teljes mértékben elkötelezett az EU irányában

Fel sem merül, hogy Lengyelország kilépjen az európai közösségből.

Rakétaüzemmódba kapcsol a konjunktúraindex

Az index így is 2,5 éves csúcsára jutott - közölte a GKI.

Az évszázad összecsapása

A Gazprom és az Európai Bizottság között létrejött alku versenyképes áron biztosíthat gázt a jövőben a közép- és kelet-európai piacok számára.Nagy Szulejmán 
pénzügyi hadjáratai

A kaukázusi Krőzus nevét egyre gyakrabban hallani. Márciusban lesz 51 esztendős, de már komoly üzleti csatározásokat tudhat maga mögött.

E-testtartás-javító

Tizedik osztályos vállalkozási feladatból is nőhet ki sikeres startup. Legalábbis esélyes erre a WRU Companyre keresztelt diákcég Spiner nevű, testtartást javító kütyüje.

Nagyban játszik

Kedves buldózernek, a cirkuszi világ Bernie Ecclestone-jának tartják Guy Lalibertét, a Cirque du Soleil alapítóját.

top200