Amikor a verseny a káros

ADÓPOLITIKA
Figyelő Online - FARKAS ZSUZSA
2017.03.16  06:24   frissítve: 2017.03.14 12:31
mail
nyomtatás
Nem sok olyan terület van, amelyen a versenyt károsnak mondják, az adópolitikák azonban pont ilyenek. Gátat kell szabni a vállalatok ügyeskedésének - ez vitathatatlan. Közben azonban arról sem lenne szabad megfeledkezni, hogy a háttérben a költségvetések csapnak össze.
Mint sok egyéb ügyben, Donald Trump az adópolitikában is tabukat döntött le. Gazdaságpolitikájának lényegi része: csökkenteni kívánja a vállalatok adóterhelését, hogy ezáltal még versenyképesebbek legyenek az Egyesült Államok cégei. Ezzel a megközelítéssel az új amerikai elnök szembemegy nemcsak elődje hagyatékával, de a nyugat-európai országok érdekeivel is - legalábbis ezt állítja a The Wall Street Journal Europe. A lap egyik szerkesztője által jegyzett ...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/11 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Felzárkóztatás: Balog elárulta, mi kell a sikerhez

Sikeres felzárkózáspolitikához minden érintett együttműködése szükséges - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere.

Lengyelország teljes mértékben elkötelezett az EU irányában

Fel sem merül, hogy Lengyelország kilépjen az európai közösségből.

Rakétaüzemmódba kapcsol a konjunktúraindex

Az index így is 2,5 éves csúcsára jutott - közölte a GKI.

Az évszázad összecsapása

A Gazprom és az Európai Bizottság között létrejött alku versenyképes áron biztosíthat gázt a jövőben a közép- és kelet-európai piacok számára.