Gyorshajtás

TÖBBSEBESSÉGES EU
Figyelő Online - GYÉVAI ZOLTÁN, Brüsszel
2017.03.16  06:20   frissítve: 2017.03.14 12:02
mail
nyomtatás
Az unió új irányvonala egyelőre csak figyelmeztetés Közép- és Kelet-Európa számára. Jelenleg elsőbbséget élveznek egy olyan egység irányába ható elképzelések, mint a visegrádi csoport tagjainak 
a becsábítása az eurózónába.
Az EU keleti bővítése előtt úgyszólván a csapból is a „konvojelmélet" folyt, de ez azóta teljesen kiveszett az európai szótárból. Egészen addig, amíg néhány nappal ezelőtt egy régi tagállam magas rangú diplomatája egy teljesen más összefüggésben újra szóba nem hozta. „Nem alkalmazkodhatunk folyton-folyvást a konvoj leglassabban mozgó tagjához, mert akkor nem tudunk előrehaladni" - szögezte le, így érvelve a többsebességes Európa modellje mellett.

A ...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/11 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Felzárkóztatás: Balog elárulta, mi kell a sikerhez

Sikeres felzárkózáspolitikához minden érintett együttműködése szükséges - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere.

Lengyelország teljes mértékben elkötelezett az EU irányában

Fel sem merül, hogy Lengyelország kilépjen az európai közösségből.

Rakétaüzemmódba kapcsol a konjunktúraindex

Az index így is 2,5 éves csúcsára jutott - közölte a GKI.

Az évszázad összecsapása

A Gazprom és az Európai Bizottság között létrejött alku versenyképes áron biztosíthat gázt a jövőben a közép- és kelet-európai piacok számára.