„A kábítószer a balkáni NATO-országokon keresztül érkezik Európába”

Figyelő Online - Csepi Lajos
2017.02.17  17:58   
mail
nyomtatás
A balkáni heroin-kereskedelem évente több, mint 28 milliárd US dollár bevételt hoz, amely az Al Qaeda, a Hezbollah és a ISIS tevékenységét finanszírozza.
Donald Trump jól látja: a NATO egy elavult szervezet, írja az Adria Intézet elnöke, Natascha Srdoc a Huffington Post lapjain.

Az állítást igazolják a Szervezet idejétmúlt megbízatásai, a korrupció, a védelmi költségvetések elhanyagolása és sok tagállamban a jog uralmának hiánya. Mindez lehetővé teszi a nemzetközi bűnöző-hálózatok virágzását, írja a szerző.

Az amerikai elnöknek, Donald Trumpnak a katonai szövetség elavult jellegéről tett ellentmondásos kijelentéseivel kapcsolatban  Natascha Srdoc megállapítja: „ a korrupt kelet-európai politikusok a NATO-csatlakozást és tagságot hatalmuk szalonképessé tételére használják fel. A legújabb, tagságra esélyes jelölt, Montenegró például a nemzetközi szervezett bűnözés középpontja, de az oda-látogató amerikaiak megvendégeléséből rossz-ízű előnyöket kovácsolt magának. Amint a World jelentette, John McCain itt ünnepelte 70. születésnapját; Madonna és Bill Clinton koncertjével, illetve beszédével óriási pénzekért kápráztatta el a helyi elitet. Hatalmas rendezvényeket tartott itt a Heritage Foundation, az Atlas Network, a Cato Institute és a Mont Pelerin Society is.”

A szerző szól arról is, hogy Románia, Bulgária, Albánia és Horvátország, amelyek a NATO tagjai, a Balkáni Útvonalon fekszenek „őrizetlen határok mentén, amelyeken a terroristák könnyedén átjuthatnak”.

„A korrupció virágzik. A szervezett bűnözés szorosan összefonódott a politikai korrupcióval. Jelentések szólnak arról, hogy radikális iszlamisták a Balkáni Útvonalat használják új harcosok toborzására, fegyver-utánpótlásuk biztosítására és a pénzügyi források megszerzésére. Az elmúlt 18 hónapban több, mint egy millió migráns jött ezen az útvonalon Európába, közöttük terroristák is” írja Natascha Srdoc.

"A Balkáni Útvonalon érkező heroin, a fegyver, ember és szerv-kereskedelem összefonódik a Latin-Amerikából érkező kokain-szállítmányokkal. Jelentések szerint a balkáni heroin-kereskedelem évente több, mint 28 milliárd US dollár bevételt hoz, amely az Al Qaeda, a Hezbollah és a ISIS tevékenységét finanszírozza. A Balkáni Útvonal Afganisztánból indul, ahol a világ ópium-termésének 75 százalékát állítják elő, írja a cikk szerzője, és Iránon, Törökországon és a balkáni NATO-országokon keresztül szállítják Nyugat-Európába és más piacokra.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Orbán: közeledünk az ésszerű migrációs politikához Európában

Varsóban több más téma - például a múlt heti római EU-csúcs és a Brexit - mellett napirenden volt a bevándorlás kérdése is.

Kisebb profitra számítanak idén a nagyvállalatok

Visszafogottabban látják a cégek az exportpiaci lehetőségeket is.

Ezeket a lakásokat keresik a külföldiek

A magyar lakáspiacon stabil részesedéssel rendelkező külföldiek körében a Balaton és Győr-Moson-Sopron megye is népszerű.Jön az ukrán vízummentesség

A grúzok után megszűnik az ukránok vízum-kötelezettsége is.

Szlovákia újjáépíti Kuba elaggott hőerőműveit

A Kubának nyújtott szlovák segítség azonban káros lehet a helyiek egészségére.

Közép-Európa lesz az innováció európai központja?

A Visegrádi Csoport vezetői kedden aláírják az innováció fejlesztéséről szóló „Varsói Nyilatkozatot".

Románia a dohányzás ellen harcol és nyerésre áll

Tilalmat rendelt el, társadalmi vitát rendezett és átültette a dohánytermékekre vonatkozó Európai Direktívát.

top200