A szélsőséges gondolkodás a hazafiasság mezébe burkolózik

Figyelő Online - Csepi Lajos
2017.02.17  16:44   
mail
nyomtatás
Fontos, hogy a fiatalok képesek legyenek kritikusan gondolkodni, mert így tudják megkülönböztetni az igazságot a hazugságoktól, mondta Peter Plavcan szlovák oktatási, kutatási, tudomány-ügyi és sport miniszter.
Fontos, hogy a fiatalok meg tudják különböztetni az igazságot a hazugságoktól, mondta a szélsőségek térnyeréséről szóló beszélgetés alkalmával Peter Plavcan oktatási, kutatási, tudomány-ügyi és sport miniszter.

A rendezvényt az Open Society Foundation szervezte. Az „Ismerd a múltadat és ne feledj” projekt egyik rendezvénye volt és alapvetően a fogyatékkal élők helyzetével foglalkozott. A projekt célja, hogy rámutasson: milyen veszélyekkel jár a Holocaust rémtetteinek feledésbe merülése egy olyan időszakban, amikor a társadalomban nő a szélsőséges gondolkodás és a radikalizmus.

A fogyatékos fiatalok Lengyelországban meglátogatták az egykori náci koncentrációs tábor, Auschwitz múzeumát.

Peter Plavcan, akinek hivatalos felügyelete alatt a rendezvényt szervezték, részt vett az egyik vitában. „A mi társadalmunkban létezik a szélsőséges gondolkodás számos formája, ezért szükség van arra, hogy beszéljünk a Holocaustról. A legnagyobb gondot az jelenti, hogy a szélsőséges gondolkodás ma hazafiságnak álcázza magát” mondta a miniszter és hozzátette, hogy ez a kérdéskör az oktatási reform szerves részét képezi.

Fontos, hogy a fiatalok képesek legyenek kritikusan gondolkodni, mert így tudják megkülönböztetni az igazságot a hazugságoktól.

A projektet a korábbi tényfeltáró újságíró, Monika Scevovichova munkálta ki, akit egy 2008 évi autó-baleset kerekes székbe kényszerített. „A szélsőséges gondolkodás egyetlen kisebbségi csoportot sem tart tiszteletben” mondta az újságíró.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Orbán: közeledünk az ésszerű migrációs politikához Európában

Varsóban több más téma - például a múlt heti római EU-csúcs és a Brexit - mellett napirenden volt a bevándorlás kérdése is.

Kisebb profitra számítanak idén a nagyvállalatok

Visszafogottabban látják a cégek az exportpiaci lehetőségeket is.

Ezeket a lakásokat keresik a külföldiek

A magyar lakáspiacon stabil részesedéssel rendelkező külföldiek körében a Balaton és Győr-Moson-Sopron megye is népszerű.Jön az ukrán vízummentesség

A grúzok után megszűnik az ukránok vízum-kötelezettsége is.

Szlovákia újjáépíti Kuba elaggott hőerőműveit

A Kubának nyújtott szlovák segítség azonban káros lehet a helyiek egészségére.

Közép-Európa lesz az innováció európai központja?

A Visegrádi Csoport vezetői kedden aláírják az innováció fejlesztéséről szóló „Varsói Nyilatkozatot".

Románia a dohányzás ellen harcol és nyerésre áll

Tilalmat rendelt el, társadalmi vitát rendezett és átültette a dohánytermékekre vonatkozó Európai Direktívát.

top200