Kacsa és liba helyett nyúlhús

Figyelő Online
2017.02.17  10:58   
mail
nyomtatás
Kacsa és liba helyett nyulat fogyaszthatnak a különlegességre vágyó vásárlók; a szaktárca szerint a madárinfluenza okozta piaci rést érdemes lenne nyúlhússal kitölteni - írta pénteki számában a Magyar Idők.
Nagy István miniszterhelyettes, az agrártárca parlamenti államtitkára a lapnak elmondta: a kormány azon dolgozik, hogy megismertesse a fogyasztókkal a nyúlhús fogyasztásának pozitív hatásait. A miniszterhelyettes szerint mivel a kacsa- és a libahús eleve különlegesség a baromfitermékek piacán, a hasonlóan különleges és árban is megegyező nyúlhússal lehetne feltölteni az üresen álló pultokat.

Nagy István jelezte: a két nagy hazai vágóhíd tájékoztatása szerint van szabad kapacitásuk, így gond nélkül tudnának szállítani a hazai áruházláncokba is. Az üzemekben egy év alatt 5670 tonnányi nyúlhúst dolgoznak fel.

A nyúlhús forgalma méltatlanul alacsony szinten van hazánkban, egy évben alig 20-40 dekagrammot fogyasztanak belőle a magyarok. Ebből 20 dekagrammot a termelőktől, a boltokban, piacokon megvásárolt hús tesz ki, míg a fennmaradó rész a háztáji gazdaságokból származik - olvasható a cikkben, amely szerint jelenleg a teljes termelés csupán három százaléka kerül a magyar vásárlók asztalára.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Orbán: közeledünk az ésszerű migrációs politikához Európában

Varsóban több más téma - például a múlt heti római EU-csúcs és a Brexit - mellett napirenden volt a bevándorlás kérdése is.

Kisebb profitra számítanak idén a nagyvállalatok

Visszafogottabban látják a cégek az exportpiaci lehetőségeket is.

Ezeket a lakásokat keresik a külföldiek

A magyar lakáspiacon stabil részesedéssel rendelkező külföldiek körében a Balaton és Győr-Moson-Sopron megye is népszerű.



Romlott a német szolgáltatóipari hangulat

A német szolgáltatóipari szereplők hangulata harmadik hónapja romlást mutat a müncheni Ifo gazdaságkutató intézet kedden közölt adatai szerint.

top200