Ezer ötlet is kaphat olcsó tőkét!

Figyelő Online
2017.02.14  09:44   
mail
nyomtatás
Kilencmillió forintos kezdőtőke juttatásra lehet mostantól jelentkezni a Hiventures-nél, ami a Magyar Fejlesztési Bank leányvállalata. A tőkéért cserébe 9 százalékos tulajdonrészt kér a befektető. A következő években legalább 800(!) cég kaphat ilyen kedvező feltételekkel inkubációs tőkeforrást.

A következő években összesen legalább 800 (de akár ezer feletti) igen korai fázisú startup vagy innovációs projekt jut lehetőséghez a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-hez tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. Inkubációs programjában, ami az eddigi legnagyobb ilyen kezdeményezés Magyarországon.

Ilyen kedvező feltételekkel aligha volt lehetősége több száz cégnek 9 millió forintnyi indulótőkéhez jutni, mint most, 2017. februárjától. (Nem pályázatról van szó, hanem tőkejuttatásról!)

A program neve: Nemzeti Technológiai és Szellemi Tulajdon Kockázati Tőke - Inkubációs program.

A folyamat egy online jelentkezési lap kitöltésével indul.

Ezt követően egy alapszintű pénzügyi és üzleti terv, egy prezentáció, néhány csapattag kell, és készen is van a következő „nagy dobásunk" az innováció világában.


Mi szükséges a 9 milliós befektetési lehetőség elnyeréséhez?

- Egy jó üzleti koncepció
- Egy eltökélt, kis csapat (2-3 fő minimum)
- Egy alapszintű üzleti és pénzügyi terv (összesen kb. 10 oldal)
- Valamint: sok munka és kitartás, hogy felépüljön a következő „nagy dobás"

Mit adnak hozzá?

- Első körben 9 millió forint kezdőtőkét, később, az első eredmények esetén akár még több tőkét. (Az első hat hónapban 3-4,5 millió forintot, a többit az első, előre megállapított mérföldkövek teljesülése esetén.)
- Több tucatnyi, profi szakember közül választható, hozzáértő, akkreditált mentort.
- Akár már kezdetben is inkubátor partneri hálózatot tapasztalatokkal, szakértelemmel, kapcsolatokkal, nemzetközi szinten is.
- Partnereinken keresztül országos és nemzetközi startup-versenyeken, helyi és globális kiállításokon, konferencián történő, jelentősen támogatott részvételi lehetőséget (ez utóbbit lásd: www.innotradeprogram.hu )

Mit kérnek?

- Egy valóban erős, nemzetközi szinten is értelmezhető, érdemi innovációs tartalommal bíró projektet.
- Pozitív döntés esetén 9 %-os tulajdonrészt a projektből.
- Tisztességes elszámolást a költségekkel.
- Közös munkát a mentorrral vagy inkubátorral a siker érdekében.

Forrás és további részletek: www.insiderbog.hu

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Orbán: közeledünk az ésszerű migrációs politikához Európában

Varsóban több más téma - például a múlt heti római EU-csúcs és a Brexit - mellett napirenden volt a bevándorlás kérdése is.

Kisebb profitra számítanak idén a nagyvállalatok

Visszafogottabban látják a cégek az exportpiaci lehetőségeket is.

Ezeket a lakásokat keresik a külföldiek

A magyar lakáspiacon stabil részesedéssel rendelkező külföldiek körében a Balaton és Győr-Moson-Sopron megye is népszerű.Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

Universal Robots: hasít az ipari robotika

A kollaboratív robotok úttörője továbbra is ki tudja használni, hogy elsőnek lépett a piacra és gyorsan piacvezetővé vált.

top200