Két magyar pályázat nyert Nemzetközi Minőség-Innováció 2016 díjat

Figyelő Online
2017.02.03  14:18   
mail
nyomtatás
A HungaroControl és a DAK Acélszerkezeti Kft. pályázata is Nemzetközi Minőség-Innováció 2016 díjat nyert, az elismeréseket csütörtökön este adták át Prágában - közölte Molnár Pál, az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) Magyar Nemzeti Bizottság Közhasznú Egyesület elnöke az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a 7 magyarországi, nemzeti díjas pályázat közül a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. a "Felelős és a környezet fenntarthatóságára irányuló innovációk" kategóriában, a DAK Acélszerkezeti Kft. a "Kis- és középvállalkozások minőség-innovációi" kategóriában kapta meg a Nemzetközi Minőség-Innováció 2016 díjat. A szintén nemzeti díjas Vajda Papír Kft. kiállítási lehetőséget kapott a díjátadón Prágában, a Michna Palace-ban.

A Minőség-Innováció pályázatot 2007-ben indította útjára Finnország elnöke a finn minőségügyi partnerszervezet (Excellence Finland) kezdeményezésére, amelyhez azóta csatlakozott Svédország, Lettország, Észtország, Csehország, Magyarország, Izrael és Kazahsztán, Litvánia és Spanyolország (Baszkföld), valamint legutóbb Kína és Thaiföld.
Magyarország a nemzetközi pályázatba - az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottságának közreműködésével - 2013-ban kapcsolódott be, évente az összes pályázat közel 10 százalékát magyarországi szervezetek nyújtják be.

A HungaroControl Zrt. Európában először vezette be a szabad légtérhasználatot, melynek lényege, hogy az ország légterében a ki- és belépőpontok között a legrövidebb útvonalakon közlekedhetnek a repülőgépek. A HungaroControl Zrt. a Társadalmi Felelősségvállalási Programjában nem csak a technikai innovációt dolgozta ki, hanem a jövő fenntartható élhetőségéért is elkötelezett, felelős vállalatként a környezetvédelmi szempontokat is maximálisan figyelembe véve tervezte meg és vezette be 2015. február 5-től - Európában elsőként - a teljes távolkörzeti légtérre érvényesen kötött útvonalaktól mentes légtérhasználatot a Hungarian Free Route (HUFRA) koncepcióval.
A DAK Acélszerkezeti Kft. a közlekedés biztonság területén kifejlesztett újszerű, acél közúti visszatartó rendszer kialakításáért kapta az elismerést. A zsűri figyelemre méltónak találta a termék egyszerűségét, a könnyű szerelhetőséget és karbantartást, melyek együttesen olcsó üzemeltetést tesznek lehetővé.

A Minőség-Innovatív Vállalat (Termelés) nagyvállalati kategóriában indult Vajda Papír Kft. a díjátadóhoz kapcsolódó kiállításon lehetőséget kapott arra, hogy bemutathatta a 100 darabos papír-zsebkendő csomag továbbfejlesztésére kidolgozott újfajta gyártási technológiát, az egész vállalat innovatív tevékenységét - tájékoztatott Molnár Pál elnök.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Csíki-csuki

A Heinekennel csatázó csíkszentsimoni Igazi Csíki Sör védelmére kelve hadat üzent a hazai sörmultiknak is a kormány.

Hat éves csúcson az eurozóna növekedése

Az üzleti hangulat jelenleg Franciaországban és Európa legnagyobb részén rendkívül kedvező, bár a választások miatti bizonytalanság érzékelhető.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Gyorsan nőnek a kereskedelemben a bérek

Kötelező létszám, 100 százalékos vasárnapi pótlék és a havi két szabad hétvége. Tovább nőhet az ágazatban a bérköltség.Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

Universal Robots: hasít az ipari robotika

A kollaboratív robotok úttörője továbbra is ki tudja használni, hogy elsőnek lépett a piacra és gyorsan piacvezetővé vált.

top200