Idén már sorra kerülnek a startupok is

Figyelő Online
2017.02.02  12:13   
mail
nyomtatás
Az idén először startup cégeket is díjaz az Innovációs Nagydíj pályázaton a Magyar Innovációs Szövetség, az elismerés hozzájárulhat a kis- és középvállalkozói szféra megfiatalításához - mondta Antos László, a társaság ügyvezető igazgatója szerdán az M1 aktuális esti műsorában.

Ismertetése szerint a startupok számára kiírt pályázatra a 2014. január 1-je után alapított, Magyarországon bejegyzett gazdasági társaságok jelentkezhetnek. Az értékelés kiemelt szempontja a 2016-ban elért eredményt, de a zsűri figyelembe veszi az innováció újdonságerejét és társadalmi hasznosságát is.

Az igazgató hozzátette, hogy nem csak friss eredményekkel lehet pályázni, hiszen az újítások megtérülése eltérő, ezért számos régebben bevezetett innováció is sikeres lehetett tavaly. Nincs megkötés a cégek tevékenységét illetően sem, a gazdaság minden területéről várják a jelentkezéseket. Hozzátette, hogy az elismerés hajtóerő lehet a vállalkozásoknak, mivel növeli a cég ismertségét, akár új ügyfeleket, megrendeléseket is hozhat.

Antos László közölte: a Magyar Innovációs Szövetség a startupok mellett az ipari, agrár- és környezetvédelmi újításokat is külön kategóriadíjjal jutalmazza, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala is ajánlott föl díjat. A legkiemelkedőbb innováció tulajdonosa pedig a Magyar Innovációs Nagydíjat veheti át a Parlamentben.

A részletekről a Magyar Innovációs Szövetség honlapján (www.innovacio.hu) tájékozódhatnak az érdeklődők, a pályázatokat február 15-ig lehet benyújtani.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Orbán: közeledünk az ésszerű migrációs politikához Európában

Varsóban több más téma - például a múlt heti római EU-csúcs és a Brexit - mellett napirenden volt a bevándorlás kérdése is.

Kisebb profitra számítanak idén a nagyvállalatok

Visszafogottabban látják a cégek az exportpiaci lehetőségeket is.

Ezeket a lakásokat keresik a külföldiek

A magyar lakáspiacon stabil részesedéssel rendelkező külföldiek körében a Balaton és Győr-Moson-Sopron megye is népszerű.Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

Universal Robots: hasít az ipari robotika

A kollaboratív robotok úttörője továbbra is ki tudja használni, hogy elsőnek lépett a piacra és gyorsan piacvezetővé vált.

top200