Az MNKH első alkalommal tart exportképzést a határon túl

Figyelő Online
2016.11.16  15:46   
mail
nyomtatás
A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) első alkalommal tart exportképzést Magyarország határain kívül. A szerdai csíkszeredai képzésen több mint ötven székelyföldi vállalkozó kap tájékoztatást az exportlehetőségekről és külkereskedelmi technikákról.

Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatója a képzés kezdete előtt az MTI-nek elmondta: a kereskedőház tavaly 21 irodát nyitott Magyarország határain kívül, elsősorban magyarok által lakott területeken, hogy a külhoni vállalkozások számára is elérhetővé tegyék azokat a képzéseket, szolgáltatásokat, amelyeket a magyarországi cégek már igénybe vehetnek.

"Otthon az exportakadémiánk mind kezdő, mind haladó exportőrök számára elérhető. Fontos, hogy külkereskedelmi technikákkal, üzleti kultúrával kapcsolatos tudás, és piaci információk álljanak rendelkezésre ahhoz, hogy egy-egy cég meg tudja tervezni a külföldi piacra jutását" - magyarázta Oláh Zsanett. Hozzátette: ezt a tudást hozták el első lépésként Székelyföldre, és viszik jövő héten a Vajdaságba, hogy 2017-ben aztán kiterjesszék az egész Kárpát-medencére.

A vezérigazgató fontosnak tartotta, hogy perspektívát mutassanak a vállalkozóknak. Mint elmagyarázta, azt próbálják megvilágítani, hogy ha a székelyföldi kisebb cégek önállóan még nem is tudnak külpiacra lépni, a kereskedőházzal való együttműködés megnyithatja számukra ezt a lehetőséget. Megjegyezte: akárcsak Magyarországon, a székelyföldi képzésen is egyaránt részt vesznek exporttapasztalattal rendelkező cégek, és olyan vállalkozások is, amelyek most keresik a külpiacra lépés útját.

Oláh Zsanett elmondta, a csíkszeredai exportképzés keretében a kereskedőház munkatársai a prémium kategóriás élelmiszerekre vonatkozó Áldomás projektről, valamint a keleti és déli nyitás tapasztalatairól, lehetőségeiről tartanak előadást, délután pedig a résztvevők workshop keretében szerezhetnek akár külkereskedelem-technikai, akár stratégiai tervezési kompetenciákat.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Csíki-csuki

A Heinekennel csatázó csíkszentsimoni Igazi Csíki Sör védelmére kelve hadat üzent a hazai sörmultiknak is a kormány.

Hat éves csúcson az eurozóna növekedése

Az üzleti hangulat jelenleg Franciaországban és Európa legnagyobb részén rendkívül kedvező, bár a választások miatti bizonytalanság érzékelhető.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Gyorsan nőnek a kereskedelemben a bérek

Kötelező létszám, 100 százalékos vasárnapi pótlék és a havi két szabad hétvége. Tovább nőhet az ágazatban a bérköltség.Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

Universal Robots: hasít az ipari robotika

A kollaboratív robotok úttörője továbbra is ki tudja használni, hogy elsőnek lépett a piacra és gyorsan piacvezetővé vált.

top200