Figyelő Top200: csak olyan cégek kapjanak bármilyen támogatást, amelyek megállják helyüket a piacon

Figyelő Online
2016.10.13  12:15   
mail
nyomtatás
Az európai uniós források felhasználásában a visszatérítendő támogatási formák erősödnek - hangzott el a Figyelő Top200 konferencián csütörtökön, Budapesten.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára elmondta: a kormány érdeke, hogy az uniós forrásokat a visszatérítendő támogatások irányába terelje. Hozzátette: stratégiai igény az is, hogy csak olyan cégek kapjanak bármilyen támogatást, amelyek megállják helyüket a piacon.

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára szólt arról, hogy a jövőben a cégek számára komplex pályázatok is megjelennek, amelyek a vissza nem térítendő mellett visszatérítendő támogatásokat is tartalmaznak.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Csíki-csuki

A Heinekennel csatázó csíkszentsimoni Igazi Csíki Sör védelmére kelve hadat üzent a hazai sörmultiknak is a kormány.

Hat éves csúcson az eurozóna növekedése

Az üzleti hangulat jelenleg Franciaországban és Európa legnagyobb részén rendkívül kedvező, bár a választások miatti bizonytalanság érzékelhető.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Gyorsan nőnek a kereskedelemben a bérek

Kötelező létszám, 100 százalékos vasárnapi pótlék és a havi két szabad hétvége. Tovább nőhet az ágazatban a bérköltség.