Ennyi pénzt lehet keresni Rogánnál

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2016.03.19  17:21   
mail
nyomtatás
A havi illetményen felül ruházati támogatás is megilleti az államtitkárokat.
A kormány honlapján közzétették a legfiatalabb minisztérium, a Miniszterelnökségi Kabinetiroda vezetőinek keresetét bemutató dokumentumokat. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetőjéből miniszterré előlépett politikus havi bruttó 1 101 900 forint illetményben részesül, posztjából fakadóan. Ezen túl járt neki tavaly 41 644 forint cafeteria juttatás. Azért csak ennyi, mert a miniszteri székbe tavaly október közepén ült be. De nem kellett ennyivel beérnie, országgyűlési képviselői tiszteletdíjként még 224 363 forintot vihetett havonta haza - természetesen bruttóban - Cecília asszonynak. S hogy ne kelljen gyalog járnia, egy 2015-ös VW Multivan szolgálati autót kapott használatra.

Államtitkárai közül Nagy Jánost bruttó 997 200 forint illeti meg október óta. Ő cafeteriára a miniszterénél valamivel szerényebb összeget, 39 452 kapott (mivel a keresete is alacsonyabb), viszont ruházati hozzájárulásra, számláva igazoltan 150 000 forinttal kínálta meg a kormányzat. Szolgálati autója egy 2015-ös Skoda Suberb.


Államtitkár társai közül Dömötör Csaba ugyanezekben és ugyanezen összegben kap juttatásokat. Tuzson Bence jövedelmi beszámolója annyiban tér el a többiekétől, hogy neki nem jutott szolgálati autó.

Március 10. dátummal felkerült a netre az Orbán Viktor miniszterelnök illetményadatait bemutató legfrissebb kimutatás is. Ő jelenleg havi bruttó 1 507 400 forint illetményben részesül, ebben tulajdonképpen évek óta nincs változás. A tavalyi éves cafeteria kerete - a közterhekkel együtt - kereken 200 000 forint volt, míg a megelőző időszakban 128 767 forint volt a béren kívüli juttatási kerete. Az évekre visszanyúló számhalmazból egyébként az is kiderül, hogy 2002-ben, az első Orbán-kormány utolsó évében egyszeri juttatásként megillette 4 242 652 forint, szabadságmegváltásként pedig 1 354 500 forint. Ez nyilván a kormányról való leköszönésével állt összefüggésben.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Nagyhatalmi ambíciók

A Phenjannak címzett amerikai fenyegetések valójában Pekingnek szólnak. Ettől függetlenül komolyan kell venni azt, hogy az észak-koreai rezsim atomnagyhatalom akar lenni.

Csíki-csuki

A Heinekennel csatázó csíkszentsimoni Igazi Csíki Sör védelmére kelve hadat üzent a hazai sörmultiknak is a kormány.

Hat éves csúcson az eurozóna növekedése

Az üzleti hangulat jelenleg Franciaországban és Európa legnagyobb részén rendkívül kedvező, bár a választások miatti bizonytalanság érzékelhető.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..top200