Újra Laufer Tamás az informatikai szövetség elnöke

Figyelő Online
2016.03.18  17:19   
mail
nyomtatás
Másodszor választották újra Laufer Tamást az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) elnökének - közölte a szövetség pénteken az MTI-vel. Az elnök szerint a digitalizáció megkerülhetetlen folyamat, amelyet az egész gazdaságnak magáévá kell tennie, ha nem akar lemaradni a globális versenyben.

A tájékoztatás szerint az ágazati szövetség újabb három évre megválasztott elnöke úgy vélte: a legnagyobb feladat ma a szakemberképzés fejlesztése, az IVSZ a jövőben is azért dolgozik, hogy néhány év múlva az informatika a legnépszerűbb szakma legyen a munkaerőpiacon.

A szövetség közgyűlésén a közlemény szerint Czunyiné Bertalan Judit digitális tartalom-fejlesztésért felelős kormánybiztos elmondta: a gyermekeknél önmagában nem elég csak az eszközhasználat fejlesztése, meg kell találni a megfelelő módszertant ahhoz, hogy digitális írástudásuk is látványosan fejlődjön a következő időszakban.

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos szerint be kell vinni a tantermekbe a digitális eszközöket és szemléletmódot. Néhány éven belül az állások döntő többsége megköveteli a digitális kompetenciákat, az informatikusok iránt pedig már ma is kielégíthetetlen mértékű piaci kereslet mutatkozik - tette hozzá. Ehhez képest jelenleg az oktatásban sem az infrastruktúra, sem az eszköz-ellátottság, sem a digitális kompetenciák (tanárok és diákok digitális felkészültsége), sem a digitális tananyagok, sem pedig az oktatásszervezés és az elektronikus szolgáltatások terén nem kielégítő a helyzet - jegyezte meg a biztos a közlemény szerint.

Solymár Károly helyettes-államtitkár az eszköz-ellátottság kapcsán kiemelte: e tekintetben naprakész nyilvántartásra van szükség, utána pontosan kidolgozott stratégia kell a fejlesztésre, és csak ezek után lehet a konkrét eszközigényt meghatározni.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Jönnek a kiemelt turisztikai térségek

A Balatonnál 367 milliárd, Sopron és térségében 60 milliárd, a Felső-Tisza vidékén pedig 100 milliárd forint értékben valósulnak meg beruházások.

Simicskó: többet kell áldozni a biztonságra

A honvédelmi miniszter szerint a szerdai londoni terrortámadás is rávilágít arra, hogy jobban kell figyelni biztonságunkra, többet kell áldozni rá.

Magyarország is alakítója szeretne lenni a közös biztonságnak

Magyarország elkötelezett NATO-tagságát illetően, s alakítója kíván lenni a közös biztonságnak - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Brit volt a merénylő, és az elhárítás ismerte

Nagy-Britanniában született a szerdai londoni merénylet elkövetője, aki ellen néhány éve a brit elhárítás (MI5) vizsgálatot folytatott.Telepítésre ösztönöz az erdőtörvény módosítása

A megváltozott jogi és gazdasági környezet indokolja a 2009-es erdőtörvény módosítását, amely telepítésre ösztönzi a tulajdonosokat.

Jövő héten az összes uniós pályázat megjelenik

A kormány tartja a szavát, a jövő héten megjelenő pályázatokkal már a 2014-2020-as uniós támogatási ciklus pályázatainak 100 százaléka lesz meghirdetve,

Busz- és acélgyártásról, valamint egészségügyi kérdésekről tárgyalt a kormány

Három év alatt - hazai járművekkel - érdemben megújul az állami tulajdonban lévő buszállomány - mondta Lázár János.

top200