Alulmaradt a nagyvállakozó

Figyelő Online - VARGA ZSOLT
2016.02.25  16:31   
mail
nyomtatás
Nem igazolódtak be az előzetes várakozások, botránymentesen zárult a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tagozatainak küldöttválasztása. Az elmúlt három napban nagyjából 1200 cég képviselője nyilvánította ki akaratát, a cégvezetők elsöprő többséggel támogatták a kamara jelenlegi vezetése által javasolt küldötteket - áll a kamara közleményében.
Úgy tűnik, az elnöki pozícióra néhány napja bejelentkezett Nagy Elek alulmarad a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöki székéért folytatott küzdelemben. A nagyvállalkozó nem került fel a végszavazásokon résztvevő küldötti listára sem, és az elnöki pozícióhoz sem kapott támogatást.

Igaz, a négyévente esedékes felmenő rendszerű tisztújításnak még csak az első etapja zajlott a napokban. A szavazati arányokból azonban már kalkulálható, hogy abszolút többségben vannak a Szatmáryt támogatók. Az elmúlt napokban nagyjából 1200 fővárosi vállalkozás képviselője szavazott és a BKIK jelenlegi vezetése által állított küldöttlistát több mint 1000 cég támogatta.

Mint ahogy a Figyelő online hétfőn már megírta. néhány hete jelentős offenzíva indult a kamara elfoglalásáért. Négy ügyvéd 1200 felszámolás alatt álló budapesti vállalkozás felvételét kérte a kamarai névjegyzékbe. Ha az akció sikerrel jár, igencsak sajátos módszerekkel befolyásolhatták volna a választást. A BKIK választási irodája tartalmi és formai okokra hivatkozva a felszámolás alatt álló cégek névjegyzékbe való felvételét elutasította, a szervezet etikai bizottsága pedig eljárást indított. Most, hogy a küldöttállítás papírforma szerint zajlott, várhatóan már nyugodtabb légkörben folytatódnak a kamarai választások.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Nagyhatalmi ambíciók

A Phenjannak címzett amerikai fenyegetések valójában Pekingnek szólnak. Ettől függetlenül komolyan kell venni azt, hogy az észak-koreai rezsim atomnagyhatalom akar lenni.

Csíki-csuki

A Heinekennel csatázó csíkszentsimoni Igazi Csíki Sör védelmére kelve hadat üzent a hazai sörmultiknak is a kormány.

Hat éves csúcson az eurozóna növekedése

Az üzleti hangulat jelenleg Franciaországban és Európa legnagyobb részén rendkívül kedvező, bár a választások miatti bizonytalanság érzékelhető.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..top200