A Fidesz nehéztüzérséggel lőtt Gyurcsányra

Figyelő Online
2016.02.03  14:36   
mail
nyomtatás
A Fidesz szerint a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének programja veszélyeztetné az országot, a mindennapok biztonságát és visszahozná azt a Gyurcsány-korszakot, amely nem a magyar családok és a nemzet, hanem a külföldi multik és a bankok érdekét szolgálta.

Halász János, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési frakciójának szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján bírálta a DK elnöke által ismertetett programot, amelynek elemeit ismerősnek nevezte. "Egyszer már láttunk ilyet: eltöröljük, csökkentjük, megszüntetjük, korlátozzuk" - fogalmazott.

Fidesz: a Gyurcsány-program veszélyes

A politikus szerint a Gyurcsány-program lebontaná a polgári berendezkedésért tett lépéseket, veszélyeztetné a családi adórendszert, a fizetéseket. Kijelentette, a Gyurcsány-korszak sorozatos megszorításokat hozott és minden idők legkorruptabb kormányzása volt. Úgy ítélte meg: ezt nagy nyugalommal folytathatná Gyurcsány Ferenc akkor, ha közvetlenül a kormány alá rendelhetné az ügyészséget.  Halász János bírálta a tervek közül azt is, hogy a volt miniszterelnök szerint az ország nemcsak képes befogadni a bevándorlókat, de jól is járna velük. "Ez megelőlegezi a betelepítési politikáját, amelyet Gyurcsány Ferenccel együtt Brüsszel is Magyarországra erőltetne" - értékelte.

A DK elnöke a Fidesz-frakció szóvivője szerint a pénzt a munkavállalóktól, a gyermeket nevelőktől és a betegektől venné el: részben eltörölnék a családi adókedvezményt, felszámolnák az otthonteremtési programot, és növelnék az adókat. Csökkentenék a béreket - folytatatta Halász János -, ahogy korábban is elvettek egyhavi bért a pedagógusoktól, az egészségügyi dolgozóktól, és újra fizetőssé akadnák tenni az egészségügyet.

Soros mindenhol ott van?

Arra a kérdésre, hogy megkérdőjelezné-e a demonstráló pedagógusok szándékát az, hogy egy sajtóhír szerint a szervezők között Soros György érdekköréhez kötődő civil szervezetek is jelen vannak, Halász János úgy felelt: ezt így látja. Azt mondta, ezek a szervezetek nem a pedagógusok sorsát kívánják javítani, hanem saját politikai céljaikat akarják elérni. Hangsúlyozta: a pedagógusok véleményét kell meghallgatni, amelyet a kormány meg is tesz. A napokban már zajlik az egyeztetés a tankerületekben, lesz egy oktatási kerekasztal és csökkentik a tanárok adminisztratív terheit - sorolta.
Halász Jánost arról is kérdezték, hogy a Jobbik nem támogatja a kormányoldal alaptörvényt módosító javaslatát. A szóvivő kijelentette: ragaszkodnak javaslatukhoz, amelyet frakcióülésükön újra megtárgyalnak.

A sajtótájékoztatón megjelent Gréczy Zsolt, a DK szóvivője is, aki az esemény végén azt mondta az újságíróknak, hogy amit Halász János pártja programjáról mondott, "köszönőviszonyban sincs a valósággal", a programot pedig átadta a fideszes politikusnak.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Jönnek a kiemelt turisztikai térségek

A Balatonnál 367 milliárd, Sopron és térségében 60 milliárd, a Felső-Tisza vidékén pedig 100 milliárd forint értékben valósulnak meg beruházások.

Simicskó: többet kell áldozni a biztonságra

A honvédelmi miniszter szerint a szerdai londoni terrortámadás is rávilágít arra, hogy jobban kell figyelni biztonságunkra, többet kell áldozni rá.

Magyarország is alakítója szeretne lenni a közös biztonságnak

Magyarország elkötelezett NATO-tagságát illetően, s alakítója kíván lenni a közös biztonságnak - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Brit volt a merénylő, és az elhárítás ismerte

Nagy-Britanniában született a szerdai londoni merénylet elkövetője, aki ellen néhány éve a brit elhárítás (MI5) vizsgálatot folytatott.Együtt: mindent meg kell tenni a szentendrei ivóvízbázis védelméért

Meg kell akadályozni a Szentendrét és több mint tíz települést ellátó ivóvízbázis szennyezését.

A Jobbik magyarázatot követel az amerikai kémkedési ügyben

A Jobbik a Fidesztől vár magyarázatot az amerikai kémkedési ügyben.

Simicskó: többet kell áldozni a biztonságra

A honvédelmi miniszter szerint a szerdai londoni terrortámadás is rávilágít arra, hogy jobban kell figyelni biztonságunkra, többet kell áldozni rá.

Elfogadhatatlan, végrehajthatatlan a strasbourgi ítélet

Végrehajthatatlannak tartja Lázár János miniszter azt a strasbourgi bírósági ítéletet, amely elmarasztalta Magyarországot két bangladesi kiutasítása miatt.

top200