A Chelsea fizetési jegyzéke a legvaskosabb

Figyelő Online - Csepi Lajos
2016.01.10  12:45   
mail
nyomtatás
A Chelsea Football Club fizetési jegyzéke a cégbírósági nyilvántartások szerint 2015. június 30-án befejeződött pénzügyi évben 25 millió angol fonttal emelkedett.
Ez az összeg azt jelenti, hogy a brit futball felsőházában, a Premier League-ben a Chelsea fizeti a legtöbb bért, összesen 215,6 millió angol fontot, szemben az előző évi 190 millióval. A második helyen a Manchester United áll 203 millió fonttal, őt a Manchester City követi 193,8 és az Arsenal, 192 millió font bérrel.

A 2015-ös évben a Chelsea szerezte meg a Premier League bajnoki címét és a liga kupát.

A fizetési jegyzékekből nem derül ki, hogy a teljes összeg hogyan oszlik meg a játékosok, illetve a klub személyzete között.

A játékosok adásvétele

Ez évben a Chelsea játékosainak teljesítménye drámaian visszaesett. A bajnok jelenleg a táblázat 14. helyén szerénykedik és majdnem lehetetlennek látszik, hogy a kitűzött célt, az első négy közé kerülést elérjék.


A Chelsea címere (BBC sport)

A klub számlái elárulják azt is, hogy 2015-ben 22,6 millió angol font adó előtti veszteség következett be a tavalyi 19 millió fontos nyereséggel szemben. A forgalom 5,5 millió angol fonttal, 319 millió fontra csökkent. A visszaesés oka, hogy a Chelsea kevesebb televíziós közvetítési díjhoz jutott, mert a több idegenben rúgott gól szabálya miatt, a párizsi Saint-Germain ellen elért 3-3-as döntetlennel kiesett a Bajnokok Ligájának verseny-sorozatából.

A 2014-15-ös szezonban, amelyről a pénzügyi beszámoló szól, a Chelsea játékosok eladásából 42 millió font bevételre tett szert. Romelu Lukaku az Evertonhoz, Ryan Bertrand a Southamptonhoz és Andre Schurrle a Wolfsburghoz távozott. Frank Lampard és Ashley Cole a szezon közben hagyta el a csapatot.

A klub azonban vásárolt is játékosokat. Diego Costa és Cesc Fabregas mellett újra csatlakozott a csapathoz korábbi meghatározó játékosa, Didier Drogba is.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Jönnek a kiemelt turisztikai térségek

A Balatonnál 367 milliárd, Sopron és térségében 60 milliárd, a Felső-Tisza vidékén pedig 100 milliárd forint értékben valósulnak meg beruházások.

Simicskó: többet kell áldozni a biztonságra

A honvédelmi miniszter szerint a szerdai londoni terrortámadás is rávilágít arra, hogy jobban kell figyelni biztonságunkra, többet kell áldozni rá.

Magyarország is alakítója szeretne lenni a közös biztonságnak

Magyarország elkötelezett NATO-tagságát illetően, s alakítója kíván lenni a közös biztonságnak - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Brit volt a merénylő, és az elhárítás ismerte

Nagy-Britanniában született a szerdai londoni merénylet elkövetője, aki ellen néhány éve a brit elhárítás (MI5) vizsgálatot folytatott.Kreml: Kijevet terheli a felelősség a Voronyenkov-gyilkosságért

Abszurdnak nevezte a Kreml szóvivője azt az állítást, hogy Gyenyisz Voronyenkov volt orosz képviselő meggyilkolása mögött az orosz titkosszolgálatok állnak.

Fehéroroszországban sok embert őrizetbe vettek lázadás szításának gyanúja miatt

Legalább 18 embert őrizetbe vettek Fehéroroszországban az elmúlt két napban "lázadásra való összeesküvés" gyanúja miatt - jelentette csütörtökön a Viasna.

A vártnál több új lakást értékesítettek az Egyesült Államokban

A magasabb jelzáloghitel-kamatok dacára a vártnál jóval több új lakást értékesítettek az Egyesült Államokban februárban.

Szijjártó: az uniót a képmutató és hazug brüsszeli bürokratáktól kell megvédeni

Az Európai Uniót az olyan képmutató és hazug brüsszeli bürokratáktól kell megvédeni, mint az Európai Bizottság alelnöke - jelentette ki Szijjártó Péter.

top200