Világszínvonalú vállalatépítés világhódító magyaroknak a Szilícium-völgyben

Figyelő Online
2015.12.02  11:25   
mail
nyomtatás
Az innomine magyar vállalatként, sikeres hazai és európai tevékenysége után elindította amerikai működését.
Évtizedes tapasztalat, egy világszínvonalú cég, és egy óriási lehetőség a magyaroknak. Az innomine magyar vállalatként, sikeres hazai és európai tevékenysége után elindította amerikai működését. Ezzel létrejött egy olyan kapocs az EU, Magyarország és a technológia fellegvárának számító Szilícium-völgy között, amely egyedülálló kiugrási pont lehet hazai és európai innovátoroknak, cégeknek, döntéshozóknak.

Európa lemaradóban van
Habár Európában igen fejlett a felsőoktatási rendszer, előremutató és rendkívül eredményes a kutatási infrastruktúra, az uniós vállalatok ezt mégsem tudják piacképes innovációvá alakítani. Sőt. A Strategy+Business amerikai gazdasági magazin vizsgálata szerint annak ellenére, hogy Európában a magánjellegű kutatás-fejlesztésre fordított kiadásokat nézve a legtöbbet költő cégek harmada európai, addig világviszonylatban a tíz leginnovatívabb vállalat között egy európai sem szerepel. Ez az úgynevezett európai paradoxon. És ez az, amire egyedi megoldásokat nyújt az innomine.
Miért ne lehetnének világhódítók a magyar vállalatok?
Az innomine egyrészt segít az európai és magyarországi multinacionális cégeknek megtalálni a startup világ értékes innovációit, másrészt lehetőséget teremt a startupoknak, és a terjeszkedni vágyó vállalatoknak, hogy bekapcsolódjanak a nemzetközi technológiai véráramba, és egyenesen az innováció fővárosából, a Szilícium-völgyből hódítsák meg a világot. Az innomine ügyfelei közvetlenül hozzáférhetnek az amerikai kapcsolatokhoz, módszerekhez, know-how-hoz, innovációs központokhoz tudatosan párosítva mindezt a rendelkezésre álló EU-forrásokkal. Ezáltal könnyen válaszolni tudnak olyan kérdésekre, hogy a globális piacon kik a főbb versenytársak, kiknek van hasonló terméke, hol állnak hozzájuk képest, mivel tudnak többek, jobbak lenni vagy hogy kivel érdemes partnerséget kialakítani.

Exkluzív szolgáltatás a digitális gazdaság bajnokainak
Az innovatív multinacionális vállalatok számára stratégiaépítést, startup együttműködéseket kínál az innomine. Az Európai Bizottság számára kidolgozott, saját módszertan szerint átvilágított több mint négyezer startup termékeit, tudását, kultúráját képes win-win partnerségi viszonyban becsatornázni az átalakuló nagyvállalati szektorban. Ezen felül Szilícium-völgyi tréningeket, és „előretolt helyőrséget" szolgáltat, de akár konkrét innovációs központok és vállalati akcelerátorok felépítését is vállalja.

A magyar és európai kkv-knak szánt csomagban pedig egyablakos képviseletet és piacra lépést nyújt az innomine, beleértve a cégalapítást, irodabérletet, marketingstratégiát, üzletfejlesztést, tőkebevonást vagy akár az első alkalmazottak felvételét.

Magyar gyökerű, európai lefedettségű, Amerikába beágyazott
Az innomine egy Európa-szerte ismert és elismert magyar gyökerű nemzetközi tanácsadó cég, amely nemzetközi stábbal és kiterjedt európai jelenléttel rendelkezik. Több multinacionális vállalattal (pl. Microsoft, Telefonica), kutatási- és felsőoktatási intézménnyel, kormányzati szereplővel (pl. Európai Bizottság), valamint technológiai cégek százaival való évtizedes együttműködés után döntött úgy, hogy elindítja Szilícium-völgybeli működését.

Ezzel létrejött egy 21. századi transzatlanti szupersztráda az innovációs gazdaság számára. „Az innomine dinamikusan fejlődött a magyarországi és európai piacokon. A mostani lépéssel a világ leginnovatívabb térségében is megjelenünk. Célunk, hogy lefedjük és összekössük a transzatlanti térség innovációs központjait ezáltal segítsük a hazai innovatív cégek globális terjeszkedését" - mondta Vicze Gábor, az innomine Group ügyvezetője.

„Az innomine megépítette azt a megbízható csatornát, amivel a Szilícium-völgy tudása, kapcsolatrendszere és a világpiaci kitörés legkorszerűbb megoldásai első kézből hasznosíthatók és alkalmazhatók magyar és európai digitális gazdasági sikerekre. Euroatlanti piacismeretünk és Szilícium-völgybeli beágyazottságunk garancia arra, hogy a világszínvonalhoz való felzárkózás elérhetővé váljon" - mondta Tilesch György, az innomine amerikai ügyvezető partnere.


Tilesch György

Újgenerációs sikerek az innomine segítségével
„Az innomine innovációs szakértőinek támogatásával egy európai startupnak nem csak vágyálom, hogy Szilícium-völgyben részt vegyen a jövő technológiája kifejlesztésében" - így nyilatkozott az innomine-ról dr. Ritter Marianna, az innomine egyik ügyfele, az iLex vezérigazgatója és társalapítója.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Jönnek a kiemelt turisztikai térségek

A Balatonnál 367 milliárd, Sopron és térségében 60 milliárd, a Felső-Tisza vidékén pedig 100 milliárd forint értékben valósulnak meg beruházások.

Simicskó: többet kell áldozni a biztonságra

A honvédelmi miniszter szerint a szerdai londoni terrortámadás is rávilágít arra, hogy jobban kell figyelni biztonságunkra, többet kell áldozni rá.

Magyarország is alakítója szeretne lenni a közös biztonságnak

Magyarország elkötelezett NATO-tagságát illetően, s alakítója kíván lenni a közös biztonságnak - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Brit volt a merénylő, és az elhárítás ismerte

Nagy-Britanniában született a szerdai londoni merénylet elkövetője, aki ellen néhány éve a brit elhárítás (MI5) vizsgálatot folytatott.Telepítésre ösztönöz az erdőtörvény módosítása

A megváltozott jogi és gazdasági környezet indokolja a 2009-es erdőtörvény módosítását, amely telepítésre ösztönzi a tulajdonosokat.

Jövő héten az összes uniós pályázat megjelenik

A kormány tartja a szavát, a jövő héten megjelenő pályázatokkal már a 2014-2020-as uniós támogatási ciklus pályázatainak 100 százaléka lesz meghirdetve,

Busz- és acélgyártásról, valamint egészségügyi kérdésekről tárgyalt a kormány

Három év alatt - hazai járművekkel - érdemben megújul az állami tulajdonban lévő buszállomány - mondta Lázár János.

top200