Átjárható határok

Figyelő Online
2015.10.22  06:09   
mail
nyomtatás
A gazdaságpolitikának érdemes lenne segítenie, hogy a külföldi vállalatok számára beszállítani képes hazai kkv-k hosszú távon maguk is naggyá váljanak - derült ki Békés Gábor és Muraközy Balázs kutatásából. Az elhangzottakból az is világossá vált: manapság egy kis cég jellemzően csak segítséggel tud bekerülni a partneri körbe.
A magyar vállalkozások számára fontos kitörési pontot jelent, ha nemzetközi nagyvállalatok beszállítói-vá válhatnak. Gyakran az ilyen kapcsolatok adják meg azt a tudást, amely lehetővé teszi a nemzetközi piacokra való belépést, a munkahelyteremtést és a tartós növekedést. Éppen ezért a gazdasági felzárkózást meghatározó kulcskérdés, hogy milyen vevőket tudnak elérni a magyar cégek, és hogyan tudnak bekapcsolódni a globális termelési láncokba. A kapcsol...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2015/43 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Jönnek a kiemelt turisztikai térségek

A Balatonnál 367 milliárd, Sopron és térségében 60 milliárd, a Felső-Tisza vidékén pedig 100 milliárd forint értékben valósulnak meg beruházások.

Simicskó: többet kell áldozni a biztonságra

A honvédelmi miniszter szerint a szerdai londoni terrortámadás is rávilágít arra, hogy jobban kell figyelni biztonságunkra, többet kell áldozni rá.

Magyarország is alakítója szeretne lenni a közös biztonságnak

Magyarország elkötelezett NATO-tagságát illetően, s alakítója kíván lenni a közös biztonságnak - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Brit volt a merénylő, és az elhárítás ismerte

Nagy-Britanniában született a szerdai londoni merénylet elkövetője, aki ellen néhány éve a brit elhárítás (MI5) vizsgálatot folytatott.A növekedés X-faktora

Miért van óriási különbség egyes országok fejlettségi szintje között?

Az Aquaprofit Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Az Aquaprofit Műszaki, Tanácsadási és Befektetési Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Figyelő Top200 Gála 2016 - galéria

Képgaléria a Figyelő hetilap legsikeresebb vállalatokat díjazó TOP 200 Gálájáról.

top200