A méret a lényeg

Figyelő Online - Békés Gábor
2015.06.18  06:16   
mail
nyomtatás
Ha cél a távoli országokba irányuló kivitel növelése, akkor a régiós exportban szükséges megerősödnie a kisebb cégeknek. Ehhez állami segítség kell - állítja kutató közgazdász szerzőnk.
Hazánk 2014-ben 209 országba exportált. Természetesen a célpiacok közül sok helyre nagyon szerény a kivitel, és nincs minden évben értékesítés. A 209-ből 143 állam esetében a magyarországi cégek értékesítése meghaladta az 1 millió eurót, 55 országban volt 100 millió, s 19-ben érte el az egymilliárd eurót. A legtöbb kivitel Németországba ment, 23 milliárd euróval, ez a teljes magyar kivitel 28 százaléka.

Mit tudunk a célpiacok megoszlásáról? Ta...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2015/25 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Jönnek a kiemelt turisztikai térségek

A Balatonnál 367 milliárd, Sopron és térségében 60 milliárd, a Felső-Tisza vidékén pedig 100 milliárd forint értékben valósulnak meg beruházások.

Simicskó: többet kell áldozni a biztonságra

A honvédelmi miniszter szerint a szerdai londoni terrortámadás is rávilágít arra, hogy jobban kell figyelni biztonságunkra, többet kell áldozni rá.

Magyarország is alakítója szeretne lenni a közös biztonságnak

Magyarország elkötelezett NATO-tagságát illetően, s alakítója kíván lenni a közös biztonságnak - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Brit volt a merénylő, és az elhárítás ismerte

Nagy-Britanniában született a szerdai londoni merénylet elkövetője, aki ellen néhány éve a brit elhárítás (MI5) vizsgálatot folytatott.Telepítésre ösztönöz az erdőtörvény módosítása

A megváltozott jogi és gazdasági környezet indokolja a 2009-es erdőtörvény módosítását, amely telepítésre ösztönzi a tulajdonosokat.

Jövő héten az összes uniós pályázat megjelenik

A kormány tartja a szavát, a jövő héten megjelenő pályázatokkal már a 2014-2020-as uniós támogatási ciklus pályázatainak 100 százaléka lesz meghirdetve,

Busz- és acélgyártásról, valamint egészségügyi kérdésekről tárgyalt a kormány

Három év alatt - hazai járművekkel - érdemben megújul az állami tulajdonban lévő buszállomány - mondta Lázár János.

top200