Tehéngyomor PH-mérő és zuhany app

Figyelő Online
2015.05.22  12:42   
mail
nyomtatás
Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Magyar Innovációs TechShow-t (angol rövidítésével HITS-et), ahol a digitális ipar hazai újdonságait és legizgalmasabb fejlesztéseit ismerhetik meg az érdeklődők. A rendezvény főszponzora, a Magyar Telekom, ezúttal mobiltechnológián alapuló, valós idejű betegirányító és erőforrás allokáló rendszerét mutatja be a TechShow látogatóinak.


A Magyar Innovációs TechShow-t május 26-án az Akvárium Klubban rendezi meg a Mobilitás és Multimédia Klaszter. A TechShow közel 20 kiállítóját egy nagyvállalati döntéshozókból, IT-szakemberekből, befektetőkből és a szakmédia képviselőjéből álló zsűri választotta ki a jelentkezők közül. Újítás, hogy a kötetlen légkör érdekében idén az amerikai konferenciákon közkedvelt színpadi beszélgetések (vagyis "fireside chat"-ek) formájában zajlik.

Az idén bemutatott innovációk között találkozhatunk például a 5Litres alkalmazással, amelynek segítségével kényelmesen lezuhanyozhatunk az átlagosan használt vízmennyiség egy tizedéből. Többek között ott lesz a Route4u is, amely a kerekesszékes közlekedést segíti a felhasználók által automatikusan generált térképekkel. A Moow egy egészen különleges eszköz és alkalmazás, amely a tehenek gyomrának PH-értékét ellenőrzi egy szonda segítségével (lásd képünk), így még időben kiderül, ha egy tehenet az elsavasodás veszélye fenyegeti, ami a leggyakoribb halandósági ok ezeknél az állatoknál. És a szintén nagyon kreatív ötleten alapuló Beerides is bemutatkozik, amely egy az utazások alkalmával a reptéren hagyott autók hasznosítását segítő alkalmazás.

Krascsenics Roland, a Magyar Telekom non core üzleti területek igazgatója elmondta: „Innovatív szolgáltatóként fontosnak tartunk minden olyan kezdeményezést, ami hozzájárul a magyar technológiai ötletek hazai és nemzetközi érvényesüléséhez. Ezért támogatjuk a kezdetektől fogva főszponzorként az ország legnagyobb tradíciókkal bíró startup eseményét. Emellett a TechShow az inspirálódásra, új üzleti irányok felfedezésére, új partnerségek megtalálására is kiváló terep."

A Telekom egyik e-egészségügyi szolgáltatását mutatja be az eseményen. A fejlett mobiltechnológián alapuló, valós idejű betegirányító és erőforrás allokáló rendszer célja, hogy fejlett informatikai megoldással támogassa az egészségügyi intézménybe érkező páciens ellátását az intézménybe érkezéstől a távozásig. Emellett jelen lesz a Deutsche Telekom 8 közép-kelet-európai tagországában meghirdetett Üzleti Appok versenye is, ahol a legjobb, kifejezetten üzleti ügyfelek számára fejlesztett innovatív, Internet of Things (IoT) alapú megoldásokat keresik. A Kitchen Budapest, a Telekom innovációs és inkubációs laborja pedig a Talent programja keretében inkubált YoUniverse csapat fejlesztését, egy agyszenzorokkal vezérelhető csocsót fog bemutatni a TechShow-n.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Jönnek a kiemelt turisztikai térségek

A Balatonnál 367 milliárd, Sopron és térségében 60 milliárd, a Felső-Tisza vidékén pedig 100 milliárd forint értékben valósulnak meg beruházások.

Simicskó: többet kell áldozni a biztonságra

A honvédelmi miniszter szerint a szerdai londoni terrortámadás is rávilágít arra, hogy jobban kell figyelni biztonságunkra, többet kell áldozni rá.

Magyarország is alakítója szeretne lenni a közös biztonságnak

Magyarország elkötelezett NATO-tagságát illetően, s alakítója kíván lenni a közös biztonságnak - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Brit volt a merénylő, és az elhárítás ismerte

Nagy-Britanniában született a szerdai londoni merénylet elkövetője, aki ellen néhány éve a brit elhárítás (MI5) vizsgálatot folytatott.Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

Universal Robots: hasít az ipari robotika

A kollaboratív robotok úttörője továbbra is ki tudja használni, hogy elsőnek lépett a piacra és gyorsan piacvezetővé vált.

Elon Musk újra nagyot akar gurítani

Egy nagy kapacitású akkumulátor-rendszerrel hidalná át a nap- és a szélenergia időszakos jellegének következményeit.

top200