Rajtunk múlt

Figyelő Online - Cseke Hajnalka
2015.01.15  06:18   
mail
nyomtatás
A gazdaságpolitika nem abba az irányba vitte az országot, ami az új lehetőségek megragadását segítené. A kiszámíthatatlan üzleti környezet és a különadók éppen a leggyorsabban fejlődő ágazatokban fogták vissza a beruházásokat.
A technológiai változások iránya s üteme jelentős mértékben befolyásolhatja egy adott ország gazdasági folyamatait, teljesítményét, valamint a társadalom szerkezetét. Ám a hatások nem a technológia sajátosságaitól függnek, sokkal inkább attól, hogy mit kezdenek vele azok, akiknek a rendelkezésére áll. Vagyis az állam, az üzleti szféra vagy az egyének, felhasználói csoportok - magyarázta a Figyelőnek Havas Attila, az MTA KRTK Közgazdaság-tudományi Intézeté...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2015/3 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Jönnek a kiemelt turisztikai térségek

A Balatonnál 367 milliárd, Sopron és térségében 60 milliárd, a Felső-Tisza vidékén pedig 100 milliárd forint értékben valósulnak meg beruházások.

Simicskó: többet kell áldozni a biztonságra

A honvédelmi miniszter szerint a szerdai londoni terrortámadás is rávilágít arra, hogy jobban kell figyelni biztonságunkra, többet kell áldozni rá.

Magyarország is alakítója szeretne lenni a közös biztonságnak

Magyarország elkötelezett NATO-tagságát illetően, s alakítója kíván lenni a közös biztonságnak - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Brit volt a merénylő, és az elhárítás ismerte

Nagy-Britanniában született a szerdai londoni merénylet elkövetője, aki ellen néhány éve a brit elhárítás (MI5) vizsgálatot folytatott.Együtt: mindent meg kell tenni a szentendrei ivóvízbázis védelméért

Meg kell akadályozni a Szentendrét és több mint tíz települést ellátó ivóvízbázis szennyezését.

A Jobbik magyarázatot követel az amerikai kémkedési ügyben

A Jobbik a Fidesztől vár magyarázatot az amerikai kémkedési ügyben.

Simicskó: többet kell áldozni a biztonságra

A honvédelmi miniszter szerint a szerdai londoni terrortámadás is rávilágít arra, hogy jobban kell figyelni biztonságunkra, többet kell áldozni rá.

Elfogadhatatlan, végrehajthatatlan a strasbourgi ítélet

Végrehajthatatlannak tartja Lázár János miniszter azt a strasbourgi bírósági ítéletet, amely elmarasztalta Magyarországot két bangladesi kiutasítása miatt.

top200