A politikusok megbuknának az egyetemen

Oblath Gábor az életszínvonalról
Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2014.07.03  06:40   
mail
nyomtatás
Csak erkölcsi értelemben érnek ugyanannyit a munkaórák az EU-ban. Nem a lakosságnak való termék volt a devizahitel. Simor András alatt lehetett volna aktívabb a jegybank - Oblath Gábor az életszínvonalról.
- Az Élet és Irodalomban megjelent elemzése szerint ahogy a bérekben, úgy az árakban sem közelítünk az uniós átlaghoz. Ebből az következik, hogy semmivel nem élünk rosszabbul, mint a nyugati társadalmak? Meglepő lenne.

- Szó sincs erről. Az állítás az, hogy átlagosan nem élünk rosszabbul, mint amit a gazdasági fejlettségünk lehetővé tesz. Az első körös uniós tagországokhoz képest nagyjából 60 százalékon áll a fejlettségi szintünk, az egy főre jutó...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2014/27 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Jönnek a kiemelt turisztikai térségek

A Balatonnál 367 milliárd, Sopron és térségében 60 milliárd, a Felső-Tisza vidékén pedig 100 milliárd forint értékben valósulnak meg beruházások.

Simicskó: többet kell áldozni a biztonságra

A honvédelmi miniszter szerint a szerdai londoni terrortámadás is rávilágít arra, hogy jobban kell figyelni biztonságunkra, többet kell áldozni rá.

Magyarország is alakítója szeretne lenni a közös biztonságnak

Magyarország elkötelezett NATO-tagságát illetően, s alakítója kíván lenni a közös biztonságnak - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Brit volt a merénylő, és az elhárítás ismerte

Nagy-Britanniában született a szerdai londoni merénylet elkövetője, aki ellen néhány éve a brit elhárítás (MI5) vizsgálatot folytatott.Telepítésre ösztönöz az erdőtörvény módosítása

A megváltozott jogi és gazdasági környezet indokolja a 2009-es erdőtörvény módosítását, amely telepítésre ösztönzi a tulajdonosokat.

Jövő héten az összes uniós pályázat megjelenik

A kormány tartja a szavát, a jövő héten megjelenő pályázatokkal már a 2014-2020-as uniós támogatási ciklus pályázatainak 100 százaléka lesz meghirdetve,

Busz- és acélgyártásról, valamint egészségügyi kérdésekről tárgyalt a kormány

Három év alatt - hazai járművekkel - érdemben megújul az állami tulajdonban lévő buszállomány - mondta Lázár János.

top200